ALMERE - Ben jij het vaste ritme ook zo zat? Opstaan, naar het werk, vergaderingen, collega’s met vragen. Eindelijk thuis snel door met koken en plof….op de bank. Wat een dag. Je snakt naar tijd voor jezelf maar je weet…morgen begint weer zo’n dag.

Dat hoeft natuurlijk niet. Om meer rust te creëren in jezelf kun je Mindful Wandelen. Mindfulness staat voor open en bewust aanwezig zijn in het moment. Zonder oordeel waarnemen wat er in het hier en nu gebeurt. Combineer dat met ademhalingstechnieken en wandelen en je hebt een heerlijk moment voor jezelf gecreëerd.

Het klinkt misschien zweverig, maar het is niets meer en niets minder dan in het moment leven en genieten van wat er op dit moment op je pad komt. Door het wandelen leer je in de praktijk in het ‘hier en nu’ te blijven door het doen van oefeningen. Je maakt je hoofd leeg en geniet bewust van de wandeling. Ademhalingstechnieken ondersteunen dit bewustwordingsproces. In groepsverband begeleid Annemiek je in de meditaties, oefeningen vanuit het mindful bewegen, ademtechnieken en het wandelen. Met het volgen van de cursus leer je de oefeningen ook toepassen in het dagelijks leven. Met als resultaat een herkenning van je stressindicatoren en een scala aan oefeningen om stress te verlagen of nog beter, te voorkomen. Een beetje stress is niet erg, maar het voortdurend leven onder stress is niet gezond voor de mens.

Het concept Mindful Run is bedacht door Martijn Mensink, eigenaar van Mindful Run Nederland. Inmiddels is dit concept aangevuld met een Mindful Walk en Mindful Cycling. In Almere is Mindful Walk vanaf medio 2018 actief. Na de eerste ‘voorzichtige’ cursussen, gaat het in 2019 echt van start. Mindful Walk Almere is er voor particulieren en voor bedrijven. Met haar achtergrond als HRM adviseur weet Annemieke Badloe als geen ander hoe belangrijk het is om preventief aandacht te besteden aan gezondheid. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Ze is gecertificeerd om de Mindful Based Stress Reduction cursus te geven en de Mindful Walk te begeleiden.

Annemieke noemt de cursus ook wel een ‘miniretreat’. Het heeft alles in zich waar je voor naar Ibiza of Bali gaat, maar dan gewoon in je eigen woonplaats. Niet iedereen heeft de mogelijkheid een lang weekend zich af te sluiten, maar 1,5 uur per week kan misschien wel. Hoe fijn is het om het nieuwe jaar te starten met een mini retreat voor jezelf. Een periode van 5 weken, 1,5 uur per week aandacht voor je zelf. Mooi om het nieuwe jaar mee te starten.Nieuwe cursussen starten in Januari 2019 op vrijdagen 09.30 uur, woensdagen 19.30 uur en zondagen 09.30 uur. Locatie: Bos der Onverzettelijken, Almere Stad. Bij voldoende interesse kan de cursus ook in Almere Haven starten.

Kijk op de facebookpagina Mindful Walk Almere voor nieuwe cursusdata en informatie.