ALMERE - Voor ruim veertig Almeerse ouderen wacht aanstaande zondag een bijzondere voetbalmiddag. Zij zijn onze speciale gasten tijdens de competitiewedstrijd tegen FC Volendam en worden opgehaald door de officiële spelersbus! Deze actie maakt onderdeel uit van ons maatschappelijk project ‘Alle routiniers verzamelen’ en heeft als doel om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan.

Om kwart voor twaalf begint de spelersbus aan een ronde door Almere, waarbij verschillende woon- en zorgcentra worden aangedaan. Op deze verschillende locaties worden Almeerse ouderen opgehaald, die normaliter niet in staat zijn om een voetbalwedstrijd in het Yanmar Stadion te bezoeken. Door samen met onze presenting partners Rabobank Almere en Voiceworks het vervoer te verzorgen, bieden wij deze ouderen een leuke dagbesteding.

In het Yanmar Stadion is er een apart vak gereserveerd voor onze speciale gasten, die gedurende de middag worden begeleid door Almeerse studenten van studentenvereniging <‘endzjin/>. Zij zorgen tevens voor een hapje en een drankje. Na afloop van de wedstrijd tussen Almere City FC en FC Volendam wordt iedereen uiteraard weer veilig thuisgebracht.

In een tijd waarin eenzaamheid onder ouderen aan de orde van de dag is, dragen wij graag ons steentje bij om hen een onvergetelijke middag te bezorgen. Bij alle thuiswedstrijden van Almere City FC gaan studenten op pad om ouderen in de stad op te halen, maar ditmaal is het vervoer dus wel heel bijzonder. Wij kijken ernaar uit om onze speciale gasten zondag te mogen verwelkomen.