ALMERE - Het Festival der Zoete Verleidingen komt naar Almere. Stadslandgoed de Kemphaan is van vrijdag 12 t/m zondag 14 april het decor van een sfeervol festijn waar taartenbakkers en zoetekauwen drie dagen hun hart kunnen ophalen.

Heel veel tongstrelende taartjes, workshops, bakdemo's, maar ook sfeervolle aankleding en tientallen gevarieerde stands zorgen ervoor dat het festival bij velen staat aangeschreven als het gezelligste dagje uit. Het festival wordt georganiseerd door B-Event Organisatiebureau uit Zuidwolde, dat al meer dan 20 jaar tekent voor onderscheidende concepten en events. De organisatie is begin januari begonnen en er hebben zich al bijna 50 standhouders aangemeld. Wie wil deelnemen kan zich melden via de website.

Het evenement is in het noorden van het land een begrip. Het wordt sinds 2012 gehouden in de zomer in het Drentse brinkdorp Sleen. De vele fans riepen al jaren om een meer centraal gelegen locatie. Daarnaast is de zomer voor sommige producten niet ideaal. Stadslandgoed de Kemphaan is een prachtig, ruim alternatief. En deze voorjaarseditie is net een week voor de Pasen, een mooie gelegenheid om een paastaart te maken of paaslekkernijen in te slaan.

Taartenbakkers komen voor inspiratie en ontmoetingen met bekende patissiers. Zoetekauwen kunnen genieten van huisgebakken taartjes en andere lekkernijen. Maar bovenal is het evenement populair vanwege de zorgvuldig geselecteerde stands met bakspullen, de beste koffie- en theesoorten, ingrediënten, chocolade, serviesgoed, bakboeken en jams. Naast specifiek zoete stands zijn er volop deelnemers met pure, ambachtelijke en originele producten. Het is niet alles zoet wat de klok slaat, als het maar bij de sfeer past, is het motto van de organisatie. Vrolijk gekleurde jurkjes, rieten boodschappenmanden, handgemaakte cadeautjes en woonaccessoires.

Met de taartenbakwedstrijd op zaterdag wordt geld ingezameld voor Stichting De Opkikker. Deze organisatie uit Almere verzorgt lichtpuntjes voor langdurig zieke kinderen en hun gezinsleden. Zo'n tweeduizend keer per jaar verrassen ze gezinnen met een langdurig ziek kind met een onvergetelijke Opkikkerdag. Tijdens deze dag vol ontspanning en plezier, zetten ze niet alleen het zieke kind, maar alle gezinsleden in het zonnetje. Wie mee wil doen met de taartenbakwedstrijd kan zich aanmelden via de site.

Het Festival der Zoete Verleidingen wordt gehouden van vrijdag 12 t/m zondag 14 april, alle dagen van 10-17 uur. Het adres is Stadslandgoed de Kemphaan, Kemphaanpad in Almere.www.festivalzoet.nl