Op donderdag 23 maart 2023 worden voor de 21e keer de Shopping Awards uitgereikt. Ook meubelwebshop Gewoonstijl maakt kans om deze prijs in ontvangst te nemen. Maar waar staan deze awards eigenlijk voor?


De Shopping Awards is een prestigieuze prijs voor de beste webwinkels van Nederland. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt en is een onafhankelijke award-verkiezing voor online bedrijven. De awards worden georganiseerd door de Stichting Shopping Awards (voorheen Stichting Nationale Thuiswinkel Awards). Deze stichting is in 2001 opgericht en wil met de awards een positieve bijdrage leveren aan de digital commerce sector.

Bij de Shopping Awards kunnen bedrijven prijzen winnen door het beste te scoren in hun vakgebied (vakprijzen) of categorie (publieksprijzen). De vakprijzen vallen in vijf vakgebieden en worden beoordeeld door speciale vakjury’s. Voor de publieksprijzen zijn er dit jaar 262 inzendingen in 40 verschillende categorieën. Gewoonstijl doet mee in de categorie wonen.

De publieksprijzen worden bepaald via het Songfestival principe: voor 50% door stemmen van het publiek en voor 50% door beoordelingen van Shopping Awards Vakexperts. De stemperiode voor het publiek loopt van 1 februari tot en met 28 februari 2028. De uitreiking vindt vervolgens traditiegetrouw plaats in maart. Op het galafeest in Huis ter duin wordt dan ook bekend wie zich de ‘Beste Webwinkel van Nederland’ mag noemen.

Dit jaar bestaat Gewoonstijl 10 jaar en het bedrijf is trots op wat ze tot nu toe hebben bereikt: een gezellig en hardwerkend team, een continu groeiend assortiment en veel klanten die blij zijn gemaakt met nieuwe meubels en goede service. Het winnen van de Shopping Awards in de categorie wonen zou voor Gewoonstijl dan ook de kers op de taart zijn van hun tienjarig bestaan.

Wil je stemmen op gewoonstijl? Dit kan op:
https://www.stemshoppingawards.nl/?elected@vote=1941716