ALMERE - Gewoonstijl mag zich officieel FD Gazelle 2022 noemen. De webwinkel met showroom voor meubels en accessoires kreeg op dinsdag 22 november in Theater Amsterdam de FD Gazelle Award uitgereikt; een jaarlijkse prijs van het Financieel Dagblad voor de snelst groeiende bedrijven van Nederland.

Voor de editie van 2022 werden 685 bedrijven geselecteerd die van 2019 tot en met 2021 ten minste 20% omzetgroei genoten en het jaar 2021 winstgevend afsloten. Gewoonstijl is dit jaar voor het eerst genomineerd voor deze prijs en behaalde de 57e plek in regio West categorie middelgroot.

Het bedrijf viert aankomend jaar haar tienjarig jubileum en is vooral de laatste jaren aannemelijk gegroeid. Oprichters Ouke en Mirjam Douma begonnen dit avontuur met zijn tweeën maar hebben inmiddels een team van dertien mensen en een assortiment dat bestaat uit ruim 4000 artikelen van zowel bekende merken als eigen collecties. Centraal staat het aanbieden van mooie meubels met hoge kwaliteit voor een goede prijs. Doordat bijna alles op voorraad is, kan er binnen één dag geleverd worden. “De combinatie van een webshop en fysieke showroom maakt het online aanschaffen van meubels nog toegankelijker. Mensen die bij ons langskomen, krijgen bij ons echt een kijkje in de keuken”, aldus Mirjam Douma.

Over de toekomst is Gewoonstijl ook positief. Het bedrijf heeft verdere groei op de planning staan en werkt er hard aan om dit te verwezenlijken. “We zien zeker mogelijkheden om Gewoonstijl uit te breiden. Onder andere ons eigen merk Nolon gaan we komend jaar uitbreiden, met als doel één van de grootste aanbieders van eetkamerstoelen in Europa te worden. Om de komende jaren door te kunnen groeien, zijn we altijd op zoek naar enthousiaste mensen die ons team komen versterken.”