Zuur maakt ziek. Bent u zuur? Doe de verzuringstest. Nieuw ontzuringsprogramma bij Take2 Food, Body en Soul. Maak een afspraak en er wordt een ontzuringsplan gemaakt. Eeventueel met voeding en ontzuringsproducten!

Voor veel mensen is niet bekend dat allerlei gezondheidsklachten kunnen voortkomen uit het verzuren van het lichaam. Wat houdt nou verzuring in het hoe kan het de gezondheid aantasten? Wat kunt u doen om verzuring tegen te gaan.

Voeding, stress, medicijnen en overmatige spierbelasting produceren na verbranding zure afvalstoffen. Uw lichaam moet deze kwijt om de zuurgraad van het bloed op een constant niveau te houden.

Door ons huidige voedingspatroon met veel dierlijke eiwitten, suikers, vetten, alcohol, koffie en frisdranken en door onze onregelmatige en vaak stressvolle levensstijl, produceert het lichaam veel zure afvalstoffen.

Omdat het lichaam deze niet allemaal kan uitscheiden of neutraliseren, worden de zuren in verschillende delen van het lichaam opgeslagen. Vooral na het 40e levensjaar nemen de zure afzettingen in de gewrichten, het bindweefsel, de spieren en de bloedvaten in een snel tempo toe: HET LICHAAM VERZUURT!

Afhankelijk van de plaatsen in het lichaam waar de zuren zich ophopen, kunnen nu allerlei verzuringsklachten ontstaan, zoals bv spierpijnen, gewrichtspijnen, moeheid, huidklachten, schimmelinfecties en ontstekingen. In een 2e fase kan, al naar gelang de aanleg hiervoor, verzuring leiden tot chronische aandoeningen zoals atrose, artritis, verhoogde bloeddruk, fibromyalgie, verhoogd cholesterol en osteoporose.

Deze test geeft u inzicht in de mate waarin allerlei factoren uw lichaam belasten met zure afvalstoffen. De vragen hebben betrekking op drie categorieën; Algemeen, Voeding en Gezondheid.

Zuur maakt ziek! Bent u zuur? Doe de verzuringstest. - Take2Hilversum