Iedereen is dol op een mooie eettafel in het interieur. Het is vaak de blikvanger van je (woon)keuken of eetkamer en daarom wil je natuurlijk direct de juiste aanschaffen. Om tot de juiste eettafel te komen, zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden.

Kies de juiste vorm en afmetingen
Meet voordat je naar de winkel gaat of je eettafel online bestelt, de ruimte op waar hij komt te staan. Zo heb je een inschatting wat de eettafel minimaal of maximaal aan afmetingen moet zijn. Ook de keuze van de vorm van de eettafel speelt van groot belang in je beschikbare ruimte. In een ruime eetkamer kun je makkelijk een lange rechthoekige of ovale eettafel kwijt. Heb je niet zoveel ruimte? Kies dan voor een vierkante of ronde vorm van eettafel.

Match met bijpassende eetkamerstoelen
Niet alleen de eettafel moet bij de beschikbare ruimte passen, ook de eetkamerstoelen moeten hierbij aansluiten. In een kleine ruimte kun je beter gaan voor slanke modellen zonder armleuningen. Deze geven een ruimtelijk en overzichtelijk gevoel. Bij een grote eetkamer is het belangrijk om te gaan voor grote stoelen, zodat deze niet in de ruimte wegvallen. Ga voor grovere stoelen met armleuningen of mix and match verschillende stoelen met elkaar voor een speels effect.

Krijg advies in de showroom van de Bommel Meubelen
Heb je liever wat hulp bij het uitzoeken van jouw perfecte eettafel? Kom dan naar de showroom van de Bommel Meubelen in woonboulevard Doemere. Samen met een van de verkoopadviseurs worden jouw wensen besproken en krijg je een professioneel advies. Staat je droomeettafel er niet tussen? Dan is het ook mogelijk om je eettafel op maat te laten maken. Zo kun je eenvoudig je favoriete blad en onderstel met elkaar mixen in jouw gewenste afmetingen. De showroom in Doemere is 7 dagen per week geopend.