NEDERLAND - Ik ben Ini Golbach (www.zeilenmetini.nl) en organiseer mijn eigen tochten op mooie en fijne platbodemschepen van de "bruine vloot", waarbij ik zelf als schipper vaar. Ik ben vorig jaar begonnen met veel kleinere groepjes te varen, vanwege de veranderde omstandigheden, dus minimaal 5 en maximaal 8 personen op een schip, waarop 14 personen kunnen slapen. Het kost natuurlijk meer per persoon, maar daarvoor heb je veel meer rust, ruimte én aandacht ;-). En ik ben me ook weer meer op ons Wereld Erfgoed de Waddenzee gaan richten, altijd weer zo bijzonder en de moeite waard!

Ik heb afgelopen zomer prachtige tochten met allemaal leuke mensen gehad op IJsselmeer en vooral veel op het Wad. Droogvallen, bruinvissen (meerdere malen!), veel lepelaars (nooit eerder zoveel!), Schiermonnikoog (eindelijk weer, na jaren geen 14-daagse tochten gehad te hebben) en verder veel zeilen, zingen, yoga, dansen, fietsend en wandelend de eilanden verkennen, brood bakken en lekker eten en drinken en genieten van de schoonheid van het Wad én het IJsselmeer.

Kortom, ik ga ermee door. De kleine groepjes (5-8p.) bevielen mij uitstekend en die hou ik er in, in ieder geval voor de langere tochten.

Zeilen met Ini in 2022:

-2-3 april: Pieperrace met de Strijd vanuit Volendam. Er zijn nog steeds plekken over. De eerste 14 (dus we gaan wel voor de volle bak, anders kunnen we niet wedstrijd zeilen) staan er nog van de vorige uitgestelde Pieperrace.

-9-22 mei: de 1e 14-daagse Zeil-Zwerf-Waddentocht met de Stânfries vanuit Stavoren, 5-8p.

-11-24 juni: de 2e Zeil-Zwerf-Waddentocht met de Sûdermar vanuit Stavoren, 5-8p.

-18-24 juli: Zeilen en Yin-yoga met Daan met de Stânfries vanuit Stavoren, 5-8p.

-25-31 juli: Zeilen en Zingen met Sjef met de Stânfries vanuit Stavoren, 5-8p.

-1-7 augustus: Zeilen, Zingen en Zijn met Heidi met de Stânfries vanuit Stavoren

-16-18 september: vrouwenzeilweekend met de Jeppe van Schier vanuit Stavoren, 16-20p. (28 bedden, dus niet stampvol)

En er zijn nog andere mogelijkheden, als je iets in gedachten hebt, maar hier wil ik maar eens even mee beginnen.

Ik hoor graag of jullie belangstelling (of niet!) hebben en boeken mag ook al, hoor, voor de snelle beslissers !

Hartelijke groeten, Ini Golbach.
www.zeilenmetini.nl