ALMERE - Maandag 18 maart ging de e-waste race van start in Almere. Wethouder Jesse Luijendijk was voor de officiële kick-off aanwezig op Basisschool de Driemaster in Stedenwijk. Voor een goede start kregen zij twee apparaten van de wethouder cadeau en dat heeft de kinderen extra gemotiveerd. Elke ochtend komen de leerlingen met kruiwagens vol e-waste aan op school. Alle items worden zorgvuldig gecategoriseerd en geregistreerd. Batterijen en accu’s horen niet bij e-waste en worden dan ook netjes verwijderd voordat ze de container in gaan. De leerlingen van de Driemaster nemen hun taken bloedserieus. Aan de start van de derde week hebben zij bijna 700 items opgehaald. Daarnaast hebben de leerlingen een educatief filmpje op YouTube geplaatst en zijn zij voornemens om een aantal items te laten repareren voor hergebruik.


Voor een goede voorbereiding op de race, heeft de groep zes weken lang les gehad en projecten gedaan die draaiden om duurzaam leven. Nadat zij alles hebben geleerd over duurzame energie, producten hergebruiken, recyclen en afval scheiden waren zij optimaal voorbereid om te knallen tijdens de e-waste race.

In totaal doen negen scholen in Almere mee aan deze race, die nog loopt tot 11 april. Wilt u onze school een steuntje in de rug geven en de Driemaster helpen naar een overwinning? De prijs is een uitje naar Nemo in Amsterdam en dat hebben onze leerlingen wel verdiend. U kunt uw elektronisch afval afgeven bij de school, maar we komen het ook graag ophalen. In het laatste geval meldt u zich aan via www.ewasterace.nl.