ALMERE - Net een dure verbouwing afgerond, tegenvallende belastingaangifte gedaan of een andere reden dat er dit jaar geen vakantie in zit? Wil je toch een leuke zomer beleven met je kinderen, dan is de aanschaf van een opzetzwembad een slimme move. Ook voor jezelf is het heerlijk om tussen alle bedrijven door even een verkoelende plons te nemen. Is zo'n eigen zwembad duur? Al een tijdje niet meer: de vraag is groot, waardoor de prijs omlaag kan. Voor nog geen honderd euro maak je van je tuin een zwemparadijs.

Kostenbesparend: geen entreegeld, consumpties uit eigen koelkast


Een opzetwembad voor de zomer kopen is ook slim omdat je de kosten van het openbare zwembad vermijdt. Deel de aanschafprijs maar door de prijs voor één dagje zwembad - met consumpties uit de kiosk erbij loopt dat aardig op - en je ziet in hoeveel dagen je je aankoop er al uitgehaald hebt. Blikjes fris komen uit je eigen koelkast en als je zwemmende kinderen trek krijgen maak je een tosti voor ze. Er is, zeker voor de jongste zwemmers die je nu hoogstpersoonlijk in de gaten houdt, geen aanwijsbaar verschil met een dagje zwemmen in een gemeente-bad. En je ontloopt ook nog eens een hoop drukte.

Kinderen 's avonds uitgezwommen? Tijd voor je poolparty

Willen de kinderen toch meer interactie, dan laat je ze hun vriendjes uitnodigen. Zijn ze allemaal uitgespeeld en heb jij net enigszins verhit je thuiswerkdag afgesloten? Bel wat vrienden, laat ze wat te eten en drinken meenemen en even later kan je poolparty beginnen. Ook dit is weer goedkoper dan met z'n allen op een horecaterras of bij een strandtent plaatsnemen. En leuker! Er passen in een opzetzwembad, afhankelijk van de afmetingen, zo'n zes volwassen feestgangers.

Leuke (en slimme) zwembad-aankopen

Voor de kinderen is de webshop waar je je opzetzwembad bestelt, meteen een bron van inspiratie voor extraatjes: hier kijk je voor duikbrillen, snorkels, opblaasdieren en ander speelgoed. Net als voor handige accessoires waarmee je je zwembad schoonhoudt: van onderwaterstofzuiger tot dekzeil. Leer de kinderen hoe ze die stofzuiger gebruiken en na het zwemmen het zeil eroverheen spannen, dan heb je er zelf nauwelijks werk aan. Het zwembad opzetten is overigens een fluitje van een cent.

Idyllische zomerdagen

Een bijkomend voordeel is dat je, zoals zojuist voorbijkwam, zelf het reilen en zeilen in het water volgt. In drukke openluchtzwembaden zijn daar badmeesters voor, maar of die echt alles kunnen zien is de vraag. Hoe idyllisch is het bovendien om een dagje thuis te werken onder je parasol, terwijl de kinderen zich in het zicht vermaken. Dan zie je rechtstreeks waarvoor je het allemaal doet.