Als oudere is het helaas zo dat de kans dat je in een kwetsbare situatie terechtkomt, langzaam maar zeker toeneemt. Om deze reden is het handig om wat contacten in je telefoon te hebben staan voor noodgevallen. Maar welke contacten kun je het beste in je smartphone opslaan? In dit artikel vind je een overzicht van contactpersonen die we aanraden om in je telefoon te hebben staan.

Experts op het gebied van mondhygiëne

In de eerste plaats is het aan te raden om experts op het gebied van mondhygiëne in je telefoon te hebben opgeslagen. Is bijvoorbeeld je kunstgebit ineens kapot? Dan is een spoedreparatie kunstgebit via zo’n expert meestal mogelijk. Hierdoor weet je zeker dat je binnen mum van tijd weer je mondhygiëne op orde hebt, wat veel stress kan schelen. Wees om deze reden slim door een aantal experts op het gebied van gebit in je smartphone te hebben staan.

Je huisarts

Denk ten tweede aan je huisarts als noodcontact. Je weet namelijk nooit wanneer je snel medisch advies nodig hebt, bijvoorbeeld bij plotselinge klachten of vragen over symptomen. Je huisarts kent je medische geschiedenis en kan vaak snel advies geven of doorverwijzen naar de juiste specialist. Door dit contact bij de hand te hebben, voorkom je onnodige stress en weet je zeker dat je altijd snel hulp kunt inschakelen wanneer dat nodig is. Zet om deze reden dan ook zeker dit nummer op je telefoon voor het geval dat.

Je bankinstelling

Het telefoonnummer van je bankinstelling in je telefoon opslaan is eigenlijk een no-brainer. Of het nu gaat om een verloren bankpas, vragen over je rekeningen of een onverwachte blokkade, je wilt in zo’n situatie niet eindeloos zoeken naar een telefoonnummer. Met één druk op de knop heb je direct contact en kun je snel actie ondernemen. Het geeft je ook een veilig gevoel, wetende dat je altijd toegang hebt tot hulp bij financiële vragen of noodsituaties.

Noodnummers

Tevens dien je noodnummers uit je hoofd te weten. Denk aan 112 voor medische nood, brand of politiehulp - dat nummer moet altijd binnen handbereik zijn. Maar vergeet ook andere belangrijke noodnummers niet, zoals die van de dierenambulance of een lokale storingsdienst. Door deze nummers op te slaan in je telefoon, bespaar je kostbare tijd wanneer elke seconde telt.

Buurtcontactpersonen

Heb tot slot een buurtcontactpersoon je telefoon staan. Dit is vaak iemand die goed op de hoogte is van wat er speelt in de omgeving – van activiteiten en buurtprojecten tot praktische zaken zoals een stroomstoring of het vinden van een goede klusjesman. Het is fijn om te weten dat er altijd iemand dichtbij is die je kan helpen, of het nu met informatie is of simpelweg een luisterend oor.