NEDERLAND - De laatste week van 2021 gaat zeer zacht winterweer opleveren. Na nog wat nachtvorst en ijzel op tweede kerstdag en de maandag loopt de temperatuur gedurende de week steeds meer op. Op Oudejaarsdag kan het kwik zelfs plaatselijk stijgen naar 15 graden, maar gemiddeld zal het rond de jaarwisseling zo'n 10 tot 12 graden zijn.

In de nacht naar maandag zal er bewolking zijn met af en toe wat regen en dit kan in de ochtenduren lokaal nog wta problemen opleveren met ijzel. Gedurende de dag wordt het overal droog en bij een zwakke zuidoostenwind kan de temperatuur variëren van vier graden in het noordoosten van het land tot een graad of negen in het zuiden.

Dinsdag wordt een bewolkte dag met voornamelijk in de middag wat regen. De zuidwestenwind neemt in kracht toe en dat gepaard met zachtere lucht. De echt winterse temperaturen zijn dan al grotendeels voorbij met 7, 8 graden in het noorden van het land tot 10, 11 in het zuiden.

Op woensdag gaat het kwik nog meer omhoog en wordt het vrijwel in het gehele land tien graden of meer. Vanuit het zuiden volgt enige tijd regen en later in de middag neemt de zuidwestenwind fors in kracht toe en kan langs de noordzeekust zelfs heel stevig zijn.

Donderdag wordt ook een wisselvallige dag met veel wind, bewolking en een plaatselijke regenbui. De noordelijke helft van het land zal met een temperatuur van pakweg tien graden te maken krijgen waar het in het zuiden rond de dertien graden is.

Ook op Oudejaarsdag, vrijdag , overheerst het zachte weer bij een nog steeds stevige zuidwestenwind de aan de kust zelfs krachtig kan zijn. Op een enkele bui na blijft het droog en het kan in het zuiden van het land zelfs 15 graden worden.

Het eerste weekend van 2022 blijft het zeer zacht met temperaturen van 10-12 graden, maar er zijn ook wolkenvelden. In de nieuwe week lijkt het dan iets af te koelen, maar ook dit zal langzaam gaan en van echte vorst is voorlopig nog geen sprake.