ALMERE - We zitten volop in de zomer, maar toch begint het alweer tijd te worden om je woning voor te bereiden op het najaar. Waar de zomer in het teken staat van lichte kleuren en zomerse prints, maak je van je woning in het najaar juist een knusse oase waar je tot rust kan komen. Lees verder en ontdek de trends voor dit najaar.

Meubels en accessoires


Stalen deuren

Stalen deuren zijn al jarenlang populair en dat blijft zo in het najaar van 2023. Met een stalen deur geniet je niet alleen van meer daglicht, het creëert ook een levendige sfeer in jouw huis. Met een stalen pui haal je nog meer buiten naar binnen. Je woning lijkt groter en het daglicht stroomt beter door de verschillende ruimtes. Koop hier een stalen pui en geniet optimaal van jouw woning.

Vintage en retro stijl

Vintage en retro meubels en accessoires blijven ook in het najaar van 2023 populair. Denk aan meubelstukken met een klassiek design en unieke retroaccenten. Combineer ze met moderne elementen voor een eigentijdse uitstraling. Kies bijvoorbeeld voor een vintage fauteuil in een opvallende kleur als eyecatcher in uw interieur.

Kleurentrends voor het najaar


Warme en rijke tinten

In het najaar van 2023 zien we een verschuiving naar warme en rijke kleuren in het interieur. Denk aan diepe bruintinten, oker, donkergroen en warme grijstinten. Deze kleuren brengen een gevoel van gezelligheid en comfort in huis. Combineer ze met neutrale tinten zoals crème en beige voor een evenwichtige uitstraling.

Natuurlijke en aardse kleurenpaletten

Daarnaast blijven natuurlijke en aardse kleurenpaletten populair in het najaar van 2023. Denk aan tinten zoals terracotta, olijfgroen en warme aardetinten. Deze kleuren creëren een rustgevende en ontspannen sfeer in huis. Combineer ze met natuurlijke materialen zoals hout en steen voor een harmonieuze uitstraling.

Materialen en texturen


Duurzame materialen

Duurzaamheid blijft een belangrijk thema in het najaar van 2023. Materialen zoals gerecycled hout, bamboe en kurk worden steeds vaker gebruikt in de woninginrichting. Deze materialen zijn niet alleen milieuvriendelijk, maar voegen ook een warme en natuurlijke uitstraling toe aan uw interieur.

Zachte en aaibare texturen

In het najaar van 2023 zien we een opkomst van zachte en aaibare texturen. Denk aan fluweel, faux fur en gebreide stoffen. Deze texturen voegen een gevoel van luxe en comfort toe aan uw interieur. Gebruik ze in kussens, dekens of zelfs als bekleding van meubels voor een gezellige uitstraling.