ALMERE - Stad & Natuur organiseert komende weken weer een reeks Wilde Weetjes! Tijdens deze spannende mini-colleges voor het hele gezin leer je van alles over uiteenlopende onderwerpen. De eerste lezing vindt plaats op zondag 15 maart en gaat over het proces van zaadje tot plantje! Daarna volgen nog twee kindercolleges met als thema’s: schapen en seizoenen.


Het klinkt misschien ingewikkeld, colleges en lezingen, maar de Wilde Weetjes zijn speciaal opgezet voor kinderen van 7 jaar of ouder. Je leert elke keer alles over een ander onderwerp. Zo wordt 15 maart het hele proces van zaadje tot plantje uitgelegd, maar er komen nog twee andere interessante onderwerpen aan: op 5 april staan schapen centraal en op 10 mei gaan we het hebben over seizoenen.

Weet jij wel hoe de groente die jij eet groeit? Het begint bij een zaadje in de grond. Maar dan? Hoe ziet het eruit? Wat moet je er voor doen dat het gaat groeien? Op zondag 15 maart komt ONZE volkstuinen vertellen hoe dit hele proces in z'n werk gaat. Na de lezing ga je zelf aan de slag, want bij de Wilde Weetjes ga je niet alleen maar luisteren, maar ook zelf ervaren en vooral doen! Na de lezing over groeiprocessen maak je een glazen kijk potje, zodat je thuis de weg van zaadje tot een plantje nauwkeurig volgen kunt. Volg de tips uit het college op en wie weet eet jij uiteindelijk van je eigen geplante zaadje!

Een mini-college dus, voor kinderen vanaf 7 jaar, om samen met hun ouder(s) naar toe te gaan. Het vindt elke keer plaats op zondagmiddag, van 14:00 tot 16:00 in Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders. De kosten voor de Wilde Weetjes zijn €3,00 per persoon (ook ouders/begeleiders) bij online reserveren. Ter plekke kost een kaartje € 4,00 (alleen pinbetaling mogelijk). Kom naar de Wilde Weetjes, dan weet je meer! Reserveren kan via www.stadennatuur.nl.