ALMERE - Heb je net een nieuwe bedrijfswagen gekocht, maar ben je vergeten om hier een goede verzekering voor af te sluiten? Geen nood, het is een fluitje van een cent om je verzekering snel te regelen. Je kunt namelijk je bedrijfsautoverzekering online afsluiten. Kijk even goed naar wat je precies nodig hebt. Hoe beter het je namelijk lukt om een autoverzekering samen te stellen die past bij wat jouw wagen nodig heeft, hoe meer voordeel je zult hebben van je verzekering. Wij laten je daarom zien waar je op moet letten wanneer je een autoverzekering wilt afsluiten.

De leeftijd van je bedrijfsauto is een belangrijke factor

Sommige ondernemers kijken alleen maar naar de hoogte van de premie die ze per maand moeten betalen voor hun autoverzekering. Alhoewel dit niet verboden is, is het niet de beste manier om een autoverzekering te kiezen. Beter is het echter om te kijken naar de leeftijd van je wagen. Je verzekeraar biedt namelijk pakketten aan die afgestemd zijn op de leeftijd van je wagen. Wil je bijvoorbeeld een bestelautoverzekering zzp Univé afsluiten, dan is de dagwaarde van je auto doorslaggevend. Oudere auto’s hebben een lagere dagwaarde dan nieuwe auto’s. Dat heeft als gevolg dat je op een gegeven moment een punt bereikt waarop het niet meer loont om schade aan de wagen te herstellen. De reparatiekosten stijgen dan namelijk boven de dagwaarde van je wagen uit. In zo’n situatie is het voordeliger om een andere auto te kopen. Dit is op de lange termijn dan ook altijd de beste optie.

Drie basisverzekeringen waaruit je kunt kiezen

De basisverzekering voor je bedrijfsauto bestaat uit drie mogelijkheden. Voor nieuwe auto’s tot maximaal zes jaar oud, kun je kiezen voor de allrisk-verzekering. Deze verzekering dekt alle vormen van schade die je kunt bedenken. Voor wagens van zes tot negen jaar oud, is er de WA+ Beperkt Casco verzekering. Hiermee kun je ook vele vormen van schade laten uitkeren, maar niet de schade aan jouw wagen die je zelf veroorzaakt hebt. Je kunt wel een beroep doen op je verzekering wanneer je schade hebt opgelopen als gevolg van een aanrijding met bijvoorbeeld een loslopend dier of schade als gevolg van een inbraak in je wagen. Tot slot is er de WA-basisverzekering. Dit pakket is geschikt voor auto’s ouder dan negen jaar. Met dit pakket voldoe je aan je wettelijke verplichting en kun je de tegenpartij die je schade bezorgd hebt, schadeloos stellen. Schade aan jouw wagen kan niet uit deze verzekering gehaald worden, dat is ook de reden dat deze polis de laagste premie heeft.

Breid je autoverzekering uit door aanvullende verzekeringen te kiezen

Tot slot kun je nog optionele, aanvullende verzekeringen toevoegen aan je basisverzekering. Neem je vaak mensen mee in je wagen? Denk dan eens aan de inzittendenverzekering. Hiermee kun je schade die ze tijdens de rit hebben opgelopen, laten uitkeren. Ook kun je kijken of je pechhulp wilt toevoegen. Dit pakket wordt vaak gekozen omdat je hiermee altijd zeker bent van hulp wanneer je met pech langs de kant van de weg komt te staan. Surf even naar de site van je verzekeraar om je polis vandaag nog af te sluiten. Met een paar muisklikken is alles zo geregeld en heb je vele risico’s uit je leven kunnen bannen.