DE BILT - Na een koele zondagnacht (5-8 graden) zal het ook de komende week weer prachtig lenteweer worden. met name de dinsdag, woensdag en donderdag (Hemelvaartsdag) zullen zonovergoten zijn. De dagen hierna zal het iest afkoelen, maar is het nog altijd prima te doen.


De nachten zijn nog altijd koel en dat zal komende nacht niet anders zijn. Toch komt de zon op maandag al vrij snel door en met een matige westen tot zuidwestenwind is het prima vertoeven. Langs de kust zal de temperatuur tussen de 17 en 19 graden uitkomen terwijl het elders in het land iets boven de 20 graden wordt.

Dinsdag wordt het dan weer een graadje warmer, maar neemt ook de zonnekracht toe en dit blijft de dagen erna ook zo. De UV-index geeft 6-7 aan wat betekent dat goed smeren wel op zijn plaats is mocht u van de zon gaan genieten.

Woensdag is het met name aan de kust zonovergoten waar er in het midden van het land wel wat sluierbewolking kan voorkomen. De temperatuur stijgt tot boven de twintig graden en in het zuiden van het land kan zelfs de 26 graden worden aangetikt.

Hemelvaartsdag zit eveneens vol met zon en lijkt het op zijn minst 23 graden te worden aan zee waar het elders in het land nog wel wat hoger kan uitpakken. Na een lange warme dag kunnen er in de avond wel wat stapelwolken ontstaan met een mogelijke kans op een (onweers) bui.

Vrijdag en het weekend daarna zakt de temperatuur dan weer iets tot rond de 20 graden en zal er een mix van zon, wolken en buitjes zijn.