HILVERSUM - Nu het er naar uitziet dat we feestdagen grotendeels thuis dienen door te brengen is het natuurlijk weer ideaal om de traditionele Radio 2 Top 2000 van het begin tot het eind te volgen. De lijst der lijsten wordt dit jaar voor de 22e keer gepresenteerd in de laatste week van december.


En vandaag, dinsdag 1 december, kan er weer gestemd worden op jouw favoriete nummers aller tijden. Luisteren wij op oudejaarsavond even voor middernacht weer naar Bohemian Rhapsody van Queen als absolute nummer 1 van de Top 2000? Dat zou dan voor de achttiende keer zijn in de historie. In de afgelopen 21 edities werd de hegemonie van de Queen-klassieker alleen doorbroken door Hotel California van The Eagles, Avond van Boudewijn de Groot en Imagine van John Lennon. Zijn zij ook dit jaar weer kanshebbers of komt er een verrassing uit een hele andere hoek. Wat te denken van Rollercoaster van Danny Vera, de plaat die vorig jaar vanuit het niets op 4 binnen kwam, een niet eerder geëvenaarde prestatie.

Het stemmen kan vanaf vandaag, dinsdag 1 december om 08.00 uur t/m maandag 7 december om 17.00 uur op de website van de NPO2 Top 2000.

Na het tellen van de stemmen zal de Top 2000 worden uitgezonden op Radio 2 en tv vanaf 1e kerstdag om middernacht. Dat is acht uur eerder dan een jaar eerder, maar wel met een mooie reden.

“Waarom wachten tot de ochtend?", aldus zendermanager Peter de Vries op de website van Top 2000. "Middernacht op kerstavond is een heel mooi beginmoment en we hebben zo extra ruimte voor de muziek. Nu kunnen we meer albumversies van bepaalde nummers draaien die net iets langer duren dan de single-variant.”


Laat ons op de Facebookpagina's van onze dagbladen weten wat jouw favoriet is voor dit jaar!