Ben je op zoek naar een laptop? Er is een ruime keus aan verschillende laptops. Wil je een gaming laptop, een laptop om op te werken of wil je een laptop voor basisgebruik – denk aan het lezen en beantwoorden van e-mails? Niet alleen het doel van de laptop moet je bepalen, je kunt er ook voor kiezen of je een nieuwe laptop wilt of een tweedehands. In het laatste geval gaat het om een refurbished laptop.

Wat is een refurbished laptop?

Een refurbished laptop is een laptop die wordt hergebruikt. Van een oude laptop wordt een zo goed als nieuwe laptop gemaakt. Hiervoor worden verschillende onderdelen vervangen. Zo wordt het beeldscherm vervangen, maar ook bijvoorbeeld het geheugen of de opslag. Alle onderdelen hebben de kwaliteit die voldoet aan de huidige eisen. Het maakt hierbij niet uit hoe oud de laptop eigenlijk al is en hoe deze eraan toe was. De onderdelen kunnen dus vervangen worden, maar in de basis wordt een oude laptop gebruikt.

Een refurbished laptop naar wens

Er bestaan veel standaard refurbished laptops die al helemaal klaar zijn voor de verkoop. Experts hebben verschillende onderdelen al vervangen en de laptop gemoderniseerd. Het is echter ook mogelijk om zelf een refurbished laptop samen te stellen.

Wil je bijvoorbeeld een HDMI-opening of een laptop die is ingesteld op gaming? Dit kun je aangeven. Professionals kunnen de laptop precies aanpassen naar jouw wensen. Bovendien kunnen ze je adviseren over de benodigde hoeveelheid opslag of geheugen voor jouw doeleinden.

Hoe gaat het refurbished proces in werking?

Bij het vervaardigen van refurbished laptops, verzamelt Remarkt eerst hoogwaardig gebruikte laptops. Vervolgens worden alle componenten nauwkeurig gecontroleerd. Als enkele onderdelen defect zijn, worden deze vervangen. Als dit gedaan is, wordt de laptop uitgebreid gereinigd. Ook wordt deze geüpdatet naar de nieuwste softwareversie en wordt de batterijprestatie geoptimaliseerd.

Als alle bovenstaande processen zijn doorlopen, wordt de laptop uitgebreid getest. Op deze manier is het zeker dat de laptop aan alle kwaliteitsnormen voldoet en is de refurbished laptop klaar voor gebruik.

Waarom een refurbished laptop kopen?

Er zijn veel redenen om een refurbished laptop te kopen. Veel mensen zijn bang dat een refurbished laptop van mindere kwaliteit is dan een nieuwe laptop, maar dat is niet het geval. De oude onderdelen die nog intact zijn, worden hergebruikt en alle beschadigde onderdelen worden vervangen. Bovendien wordt de laptop volledig geüpdatet en schoongemaakt, waardoor deze niet onderdoet aan een nieuwe laptop.

Een andere belangrijke reden om een refurbished laptop te kopen, is het milieu. Een refurbished laptop is een stuk duurzamer dan een nieuwe laptop, aangezien veel onderdelen hergebruikt kunnen worden die anders zouden worden weggegooid.

Tevens is een refurbished laptop relatief goedkoop, vergeleken met een nieuwe laptop. Hoewel de kwaliteit nagenoeg hetzelfde is, hoef je een stuk minder te betalen. Dit is vooral fijn voor mensen met een laag budget, die toch een kwalitatieve laptop willen.

Een refurbished laptop kun je daarnaast ook nog eens zelf samenstellen. Dit kan niet altijd bij een nieuwe laptop. Je kunt nu zelf je beeldscherm kiezen en aangeven hoeveel geheugen en opslag je wilt. Daarnaast heb je invloed op het aantal USB-openingen.