ALEMRE - Op zondag 6 oktober is Nationaal Park Nieuw Land 1 jaar oud. Daarnaast is het ook ‘Weekend van de Wetenschap’. Daarom vieren wij een Vogelfeest! Een verjaardagsfeestje met een wetenschappelijk tintje.


Wie jarig is trakteert! We pakken flink uit met veel verschillende vogel-activiteiten. Mad Science en de Werkgroep Zeearend Nederland komen langs. Zij zullen er staan met een informatiestand om te vertellen over het lopende onderzoek waarbij ‘Juffrouw Jannie’ een GPS-tracker kreeg. Staatsbosbeheer verzorgt daarnaast op deze dag twee roofvogelwandelingen tegen gereduceerd tarief. Wellicht kom je Jannie of één van haar soortgenoten wel tegen!


Mad Science zal langkomen om ons alles te leren over de lucht: Hoe vliegen die vogels eigenlijk? Probeer het zelf uit in de Mad Science Funstation. Wie vouwt de beste Zeearend en overwint hindernisbaan? We sluiten om 16:00 de dag af met een wervelende show over de kracht van lucht. Op zoek naar de superpower van een vacuüm en met een vlammende afsluiting!


Verder kunnen kinderen 6 oktober in de huid kruipen van een echte vogelspotter. Ga op vogelsafari of zoek de uilen tijdens de QR-code speurtocht. Scan de code-uilen met je telefoon en ontdek allemaal leuke weetjes over de Oostvaardersplassen. Hoe groot is bijvoorbeeld de zeearend en hoe snel kan de kiekendief vliegen?


Naast de speurtocht kunnen kinderen ook op vogelsafari. Dit is een vaste route waarbij kinderen aan de hand van een zoekkaart verschillende houten vogels moeten spotten die in de Oostvaardersplassen leven. Ook is er een houten memoryspel over de natuur en het vogel-blaasspel.


Alle kinderactiviteiten zijn op 6 oktober gratis.


Op 1 oktober 2018 kregen de Oostvaardersplassen, Lepelaarplassen, Marker Wadden en het Markermeer samen de status van Nationaal Park. Dat vieren we op zondag 6 oktober bij Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders van 11:00 – 17:00. De eindshow van Mad Science start om 16:00.


Het boeken van de roofvogelwandeling kan hier: www.staatsbosbeheer.nl