Veel bedrijven in Almere spreken hun dank en waardering uit richting klanten door ze een relatiegeschenk te geven. Wil je dit ook doen? Dan kun je lukraak een geschenk kiezen en deze cadeau doen. Voordat je de geschenken uitgeeft, kun je ze ook nog laten bedrukken. Omdat dit geld kost, gaat je voorkeur er misschien niet naar uit. Toch moet je weten dat relatiegeschenken bedrukken ook de nodige voordelen heeft. Hieronder staan 5 belangrijke op een rijtje.


#1 Je geeft relatiegeschenken een persoonlijke touch
Wil jij je relaties een tas cadeau doen? Dan is het wat saai om ze een ‘kale’ tas te geven. Dit brengt ons bij een eerste reden om relatiegeschenken te bedrukken, want hiermee geef je er een persoonlijke touch aan. Je kunt een tas bedrukken met de naam en het logo van je bedrijf, maar ook met de naam van de ontvanger. Dit laatste is vooral leuk als het cadeau voor je personeel is. Voor hen voelt het ongetwijfeld als een stukje waardering als ze een persoonlijk relatiegeschenk krijgen.

#2 Ontvangers worden altijd aan je bedrijf herinnerd
Je verwacht het misschien niet, maar relatiegeschenken kunnen ook een reclamemiddel voor je bedrijf zijn. Dit is uiteraard alleen het geval als je ze laat bedrukken. Voorzie je het geschenk van de naam en het logo van je bedrijf? Dan wordt de ontvanger altijd aan je bedrijf herinnerd. Deze kans is groter als je voor relatiegeschenken kiest die mensen dagelijks gebruiken, zoals pennen of kladblokken. Omdat de ontvanger bij het gebruik van het geschenk telkens het logo van je bedrijf ziet, neemt hij in de toekomst mogelijk opnieuw producten bij je af.

#3 Je bepaalt zelf wat erop komt
Een derde voordeel van relatiegeschenken bedrukken is dat je zelf bepaalt wat je op het geschenk laat drukken. De meeste bedrijven kiezen voor hun logo, maar in principe heb je dit zelf voor het zeggen. Wil je relatiegeschenken het liefst bedrukken met een gepersonaliseerd logo of unieke bedrukking? Geen probleem, want je levert zelf het logo- of opdrukbestand aan.

#4 De kosten vallen mee
Veel ondernemers in Almere denken dat relatiegeschenken bedrukken veel geld kost. Je kunt er inderdaad een behoorlijk bedrag aan kwijt zijn, maar dat hoeft niet. Laat je pennen bedrukken met het logo van je bedrijf en bestel je ze in een grote oplage? Dan betaal je soms maar een paar cent per pen. Als je slechts een paar relatiegeschenken wilt bedrukken, zijn de kosten een stuk hoger. Vandaar dat het interessanter is om ze in grote aantallen te bestellen.

#5 Je kunt er nieuwe klanten door krijgen
Dit vijfde en laatste voordeel is wat ons betreft ook één van de grootste. Relatiegeschenken bedrukken kan je namelijk nieuwe klanten opleveren. Ziet iemand die jouw bedrijf niet kent een geschenk met de naam of het logo? Dan zoekt hij mogelijk op wat het precies is. Als hij op zoek is naar een dienst of product dat jij levert, kan hij deze– nu of in de toekomst – bij jou bestellen.