In de algemene voorwaarden van veel banken staat dat je een privérekening niet zakelijk mag gebruiken. Hierdoor doe je er goed aan een zakelijke rekening te openen als je voor jezelf begint in Almere of omgeving. Als je nog niet eerder zo’n rekening geopend hebt, kun je hier ongetwijfeld nog wel wat hulp bij gebruiken. Daarom hebben wij hier 4 zaken op een rijtje gezet om rekening mee te houden bij het openen van een rekening voor je bedrijf.


1. Betrouwbaarheid van de bank

Een zakelijke rekening open kan tegenwoordig relatief makkelijk en snel. Er zijn talloze banken die zo’n rekening aanbieden en je kunt het aanvraagproces vaak online starten. Sommige ondernemers hebben er alleen een handje van om een bedrijfsrekening te openen bij de eerste beste bank die zij tegenkomen, maar dit is niet altijd verstandig. Niet iedere bank is immers even betrouwbaar. Je wilt uiteraard alleen een bedrijfsrekening openen bij een betrouwbare bank. Kies daarom bij voorkeur voor een bekende naam in de bankenwereld. Heb je een bank gevonden die je niet kent? Zoek dan eerst uit in hoeverre deze partij betrouwbaar is voordat je er een zakelijke rekening opent.

2. Inhoud van het pakket

Heb je een betrouwbare bank gevonden? Bekijk dan welke mogelijkheden er zijn op het gebied van een bedrijfsrekening. Je ontdekt waarschijnlijk al snel dat je uit verschillende pakketten kunt kiezen. Kies niet lukraak één van de pakketten, maar breng eerst de behoeften van je bedrijf in kaart. Werk je als zelfstandige zonder personeel (zzp’er)? Dan wil je mogelijk een zzp rekening openen. Begrijpelijk, want de gemiddelde zzp’er heeft voldoende aan één zakelijke rekening en betaalpas. Voor bedrijven met meerdere vennoten kan een pakket met meerdere betaalpassen handig zijn. Neem daarom de tijd om te bepalen wat de beste zakelijke rekening voor jouw bedrijf is.

3. Boekhoudkoppeling

Boekhouden hoort bij het ondernemerschap, maar veel ondernemers vinden het maar niets. Geldt dit ook voor jou? Dan laat je dit onderdeel misschien over aan een accountant of boekhouder. In plaats daarvan kun je ook een boekhoudprogramma gebruiken. Zo’n programma vertelt je precies wat je moet doen en leest transacties automatisch in. Ben je van plan om je zakelijke rekening aan een boekhoudprogramma te koppelen? Kies dan voor een pakket met boekhoudkoppeling. Zonder deze functie kun je de rekening niet aan het programma koppelen. Hierdoor ben je mogelijk (veel) meer tijd kwijt aan boekhouden dan je lief is.

4. Kosten

Last but not least houd je ook rekening met de kosten als je een zakelijke rekening opent. Logisch, want geen enkele ondernemer houdt ervan om ergens onnodig veel voor te betalen. Gelukkig zijn de meeste banken vrij transparant over de kosten van een zakelijke rekening. Zo zie je bij ieder pakket vaak al staan hoeveel je er per maand voor betaalt. Wil je precies weten hoeveel je eraan kwijt bent? Start dan het aanvraagproces. Nadat je de stappen doorlopen hebt, zie je welk bedrag je per maand betaalt om gebruik te maken van de zakelijke rekening.