ALMERE - Voor velen is de aanschaf van een nieuwe auto reden tot een feestje, ondanks hoge prijskaartje dat er doorgaans aan zit. Het is voor te stellen dat zodra de koop is afgerond en de auto klaar is om de weg mee op te gaan, je daar direct van wilt genieten. Dan is het belangrijk om in het achterhoofd te houden dat dit niet is toegestaan totdat de auto verzekerd is. Gelukkig hoef je hier tegenwoordig geen dagen meer op te wachten. Een verzekering voor je auto afsluiten is online in slechts een paar minuten gepiept. Het is vooraf handig te weten welke opties er zijn, zodat je direct spijkers met koppen kunt slaan.

Moet ik verplicht een autoverzekering hebben?

Het is in ons land niet toegestaan om te rijden in een onverzekerde auto. De wagen dient minimaal gekoppeld te zijn aan een WA-autoverzekering. Mocht je dan schade veroorzaken aan de auto van een medeweggebruiker en/of diens spullen, dan zal de tegenpartij door de verzekeraar vergoed worden. Dat is al een hele geruststelling. Zou je dit uit eigen zak moeten betalen, dan kan de rekening dusdanig hoog uitpakken dat je zelf in de financiële problemen komt. Geldt dan ook nog eens dat je eigen wagen schade heeft en gerepareerd moet worden, dan is helemáál het einde zoek. Kortom, op zijn minst een WA-verzekering voor je auto afsluiten is noodzaak. Wil je liever profiteren van een uitgebreidere dekking, dan heb je keuze uit WA+ en Allrisk.

Alleen deze autoverzekering vergoedt ook schade aan eigen auto

De WA+ verzekering, die een fractie meer kost, vergoedt al veel meer soorten schades. Wil jij voorkomen dat je auto het slachtoffer wordt van de duizenden autodiefstallen die er jaarlijks plaatsvinden, dan is het fijn om te weten dat de WA+ ook deze schade vergoedt. Datzelfde is het geval wanneer je tijdens het rijden een steentje op je voorruit krijgt en dit resulteert in een sterretje of grote barst. Ruitschade is namelijk alleen met een WA-verzekering op zak niet gedekt. Valt er een boom op je wagen of zorgt een fikse hagelbui voor een verwoestende schade, dan kun je eveneens troost vinden in het WA+ verzekerd zijn. All Risk is de enige autoverzekering die ook schade aan jouw eigen auto vergoedt na een aanrijding.

Kies aanvullend voor pechhulp dekking

Over pech gesproken: wil je kunnen rekenen op vakkundige hulp bij pech, dan biedt een verzekeraar als Univé de aanvullende optie ‘Univé Pechhulp aan’. Hiervoor betaal je een paar euro meer, maar staat wel de pechhulpdienst 24 uur per dag, 7 dagen in de week voor je klaar. Je kunt dan denken aan situaties als met een klapband of lege tank langs de weg staan of het per ongeluk hebben getankt van een verkeerde brandstof. Ook wanneer je jezelf hebt buitengesloten van je auto, ben je met de pechhulp binnen no-time weer op weg. Wist je dat je maar hooguit 35 minuten hoeft te wachten totdat een professional ter plaatse is? Het enige wat je hoeft te doen, is het melden van de pech via de app of het bellen van de alarmcentrale van Univé.