ALMERE - Almere krijgt er een nieuwe krant bij! Na het digitale nieuwsplatform van Ons Almere maakt zij ook de stap naar de brievenbus. Eind augustus zal de eerste uitgave van de gratis huis-aan-huis maandkrant bij de bewoners in de brievenbus vallen.


Ons Almere gaat in de maandkrant telkens de komende maand vooruit blikken. Hierbij zullen zij gebruik maken van de positie die zij inmiddels online binnen Almere verworven hebben. Door deze positie staan zij middenin de Almeerse samenleving en kunnen daardoor juist de interessante onderwerpen brengen die de bewoners van Almere interesseren.

Voor Almere, door Almere
Vanaf het begin is het motto van Ons Almere dat het nieuws "samen" gebracht moet worden. Zij maken dan ook regelmatig gebruik van informatie van de bewoners. Ook in de krant willen zij dit concept voortzetten. Dat betekent dat instanties, ondernemers, verenigingen, sportclubs, en allerlei andere bronnen worden gevraagd om te vertellen wat er de komende maand zal gaan gebeuren. Waarom zou je het nieuws pas lezen als het al gebeurd is? Ons Almere wil nieuws brengen wat nog staat te gebeuren, zodat je het niet mist wanneer het zo ver is!

De redactie van Ons Almere, correspondenten en nieuwspartners zullen zorgen voor (kwalitatief) goede verhalen, nuttige plaatselijke informatie, sport, cultuur, horeca, beauty & lifestyle, uitgaan, autonieuws en andere lokale en regionale aansprekende onderwerpen. Met het uitbrengen van een nieuwe krant denkt Ons Almere te voorzien in een behoefte van zowel de lezers als de adverteerders.

“Waarom zou je het nieuws pas lezen als het al gebeurd is? Ons Almere wil nieuws brengen wat nog staat te gebeuren, zodat je het niet mist wanneer het zo ver is!”

Huis-aan-huis in een oplage van 80.000 exemplaren
Ons Almere zal gratis huis-aan-huis worden bezorgd. Zonder de brievenbussen met een NEE-NEE sticker betekent dit ongeveer 80.000 brievenbussen. Daarnaast zal de krant verkrijgbaar zijn bij diverse openbare gebouwen en gelegenheden. De krant krijgt het uiterlijk van een magazine, maar zal gedrukt worden op kwalitatief gerecycled krantenpapier.

Een krant om te lezen
Bij onderzoek naar de behoefte onder de Almeerse inwoners kwam naar voren dat zij graag een krant willen die zij "op hun gemak" kunnen lezen. Hierdoor zal de krant een verhouding van c.a. 50% redactie en c.a. 50% advertenties hebben. Naast de algemene artikelen zullen er ook maandelijks pagina vullende diepte-interviews met Almeerders worden gepubliceerd. In deze interviews worden (prominente) Almeerders gevraagd naar hun plannen, ambities, ervaringen, maar zal er ook zeker een kritische noot worden opgetekend.

“Door juist andere onderwerpen aan te snijden en vooruit te blikken kan Ons Almere de behoefte van de lezers invullen.”

Eigentijds ontwerp - interessant voor alle leeftijden
Art-director Don Jansen van Ad Once grafische vormgeving uit Almere tekende voor het ontwerp, dat afwijkt van andere huis-aan-huisbladen. Met ruim 40 jaar ervaring, een herkenbare stijl, karakteristieke eigenschappen en vooral beleving heeft Ad Once een krant ontworpen die naar verwachting jong en oud zal aanspreken.

Ook op papier wilt Ons Almere kwaliteit
Voor het drukken van de krant zal Ons Almere gaan samenwerken met Hoekstra Krantendruk uit Emmeloord. Met ruim 135 jaar ervaring en hun uitstekende kranten(rotatie)persen kunnen zij de kwaliteit leveren die Ons Almere wil bieden. Zoals de lezers-ervaring op het online nieuwsplatform (OnsAlmere.nl) is, zo moet de ervaring van de krant ook worden. De lezers moeten plezier hebben om de berichten door te nemen en dat begint bij een mooie, kwalitatief goede krant die lekker in de hand voelt.

Via het online nieuwsplatform OnsAlmere.nl zal de ontwikkeling van de krant te volgen zijn. Daarnaast zijn er meerdere media-adviseurs actief in Almere die eventuele vragen kunnen beantwoorden. Mocht u nu al meer willen weten over de krant dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 085 - 070 59 69 of per e-mail via: info@onsalmere.nl.