Als je elektriciteit wil gaan aanleggen dan kom je voor een hoop uitdagingen te staan. Zeker in een dynamische stad zoals Almere. Het maakt niet of je nieuw gaat bouwen, gaat renoveren of gewoon wat elektrische aanpassingen wilt doen, veiligheid is prioriteit nummer één. In deze blog delen we daarom de belangrijkste tips en tricks om ervoor te zorgen dat jouw elektrische installatie helemaal volgens plan en natuurlijk veilig verloopt.

Een goede planning is essentieel

Een elektrische klus kan heel makkelijk zijn, maar je moet je wel goed voorbereiden. En een goede voorbereiding begint uiteraard met een sterk plan. Wat wil je maken? Wat heb je daarvoor nodig? Wat zijn de stappen? En natuurlijk wat zijn de veiligheidsvoorschriften. Zorg dat je dit allemaal op een rijtje hebt voordat je begint met klussen. Bij het aanleggen van elektriciteit is het heel belangrijk dat je een plan maakt en dit ook echt stap voor stap volgt. Als je namelijk ergens een stap overslaat dan stort het hele systeem in elkaar en dan is de kans klein dat je elektrische circuit uiteindelijk echt gaat werken.

De juiste tools

Als mensen gebruiken we door de dag heel veel elektriciteit en je beseft pas hoeveel als er iets misgaat en je geen elektriciteit kunt gebruiken. Om die frustratie te voorkomen is het belangrijk dat je de juiste tools gebruikt bij het aanleggen van de elektriciteit en dat begint met een installatieautomaat. Haal een installatieautomaat bij Vekto en bescherm je huis tegen kortsluiting en overbelasting. Zo’n installatieautomaat is absoluut essentieel, want deze sluit de stroomtoevoer direct af als er ergens een probleem wordt ontdekt. Zo ben jij altijd veilig.

Testen en inspecteren

Als je je eigen elektriciteit hebt aangelegd, moet je natuurlijk wel zeker weten dat alles goed is gegaan. Daarom is het heel belangrijk dat je je systeem grondig test en eventueel hulp vraagt aan een professional. Gebruik een spanningsmeter om alle stopcontacten en schakelaars te controleren en test de aardlekschakelaar met de speciale testknop. Is dat allemaal in orde? Dan kun je volop gaan genieten van je nieuwe systeem!

energiegebruik bijhouden en besparen

Wil je weten wat je verbruikt en misschien hier en daar nog wat besparen? Dan is een kwh meter een absolute must. Hierop kun je snel en makkelijk zien hoeveel elektriciteit jouw huishouden verbruikt en dan weet je precies wat voor energierekening je gaat krijgen en wat je eventueel nog kan besparen. Handig, toch? Klik hier voor meer informatie over kwh meter