WERVERSHOOF - Het is inmiddels ruim twee weken geleden dat de Westfriese Karin Wildöer de actie Tulpen voor Toppers in het leven riep. Daar de vraag naar bloemen door de corona-crisis laag is zag zij de tulp als symbool voor de keihard werkende mensen in de zorg.


Omdat tulpenkwekers hard werden getroffen en driegden hun bloemen weg te moeten gooien kwam zij samen met haar man René in actie. Karin, zelf werkzaam in de zorg, startte direct een actie om de tulpen te bezorgen bij ziekenhuizen, verzorgingstehuizen e.d. in de regio. Inmiddels gaat dit veel verder want naast dat men in de eigen regio de tulpen rond bracht gaat men ondertussen de gehele provincie Noord-Holland door en zelfs daarbuiten. Naast de tulpenactie die door het zorgpersoneel alom gewaardeerd wordt meende Karin ook nog eens een doneeractie op te starten voor de vele tulpenboeren die het in deze tijd zo lastig hebben. "In een crisis komen de meest creatieve dingen naar boven. Het is bedoeld voor deze zorgtoppers die met z'n allen keihard aan het werk zijn", verklaarde Karin al eerder die inmiddels met haar actie ondersteund wordt door talloze vrijwilligers.

René vult aan: "Inmiddels iets meer dan twee weken geleden zijn wij begonnen met de website tulpenvoortoppers.nl. Toen we hoorden dat de tulpen werden vernietigd hadden wij direct het idee dat de tulpen een betere bestemming verdienen. Omdat Karin in de zorg werkzaam is, waar het natuurlijk spitsuur is op dit moment, was er bij ons geen twijfel. De tulpen moesten naar de toppers, het zorgpersoneel. Een website was binnen enkele uren opgezet. Er is een doneeractie aangemaakt en er werd de mogelijkheid geboden aan zowel zorginstellingen, vrijwilligers en tulpenkwekers om zich aan te melden. En dat is gelukt!

Nu, twee weken later, zijn er inmiddels meer dan 1 miljoen tulpen bezorgd, er is meer dan 6500 gedoneerd en er hebben talloze vrijwilligers zich ingezet om de tulpen bij de zorginstellingen te krijgen. Niet alleen de ziekenhuizen hebben tulpen ontvangen, maar ook het personeel van andere zorginstellingen is voorzien van mooie bossen tulpen.

De tulpen hebben hun weg ook buiten Noord-Holland gevonden. Zorginstellingen in de provincie Friesland en Flevoland zijn ook voor een deel van tulpen voorzien.

De kwekers werken nog goed en de tulpen worden door de zorgmedewerkers nog altijd enthousiast ontvangen. Het is echt fantastisch om te merken hoe dankbaar de zorgmedewerkers zijn voor dit kleine gebaar."

Op de Facebookpagina van Tulpen voor Toppers staan inmiddels vele foto's van het rondbrengen van de tulpen.
Wilt u dit goede initiatief ondersteunen met een donatie? Kijk dan hier.