ALMERE - Afgelopen vrijdag 6 december is de bouw gestart van de Odin boerderijwinkel bij Stadsboerderij Vliervelden, bij Almere. De 1e paal van de biologische winkel is geslagen door Merle Koomans van den Dries (directeur Odin), gebiedsregisseur Werner Brouwer, en Tineke van den Berg en Tom Saat van de Stadsboerderij.


Blij met 1e boerderijwinkel Odin
"Wij verheugen ons enorm op deze nieuwe Odin winkel", zegt Odin directeur Merle Koomans van den Dries. "Al vind ik het ook best spannend, omdat het echt een ander concept wordt dan de winkels die we tot nu toe hebben. We gaan hier straks mooie biologische en biodynamische producten verkopen, waarvan er veel uit de omgeving komen en natuurlijk ook van de boerderij zelf. Ik denk daarom dat inwoners van Almere en omgeving hier graag zullen komen. Daarbij kun je in het horecadeel van de winkel straks ook genieten van iets lekkers te eten en te drinken, of vergaderen."

"Odin past heel goed bij ons", aldus Tineke van den Berg van de Stadsboerderij. "Wij willen stadsbewoners betrekken bij het boerenwerk, en zichtbaar maken hoe biologisch voedsel wordt geproduceerd. Odin is daar een heel goede match bij. Bezoekers van de winkel krijgen een prachtig uitzicht op de koeien en zien op het land de producten uit de winkel groeien". De winkel zal naar verwachting in najaar 2020 openen en krijgt een oppervlakte van 300 m2.

Foodcoop Odin: 100% biologisch en liefst biodynamisch
Odin is een biologische voedselcoöperatie met een groothandel, 23 biologische speciaalzaken, een bezorgdienst waar je biologische en biodynamische boodschappen kunt doen, een eigen boerderij in Noord-Brabant en een imkerij. De inmiddels 10.000 leden van de coöperatie zijn mede-eigenaar en krijgen via ledenvoordeel korting op hun boodschappen. Meer informatie vind je op Odin.nl.