ALMERE - Werkend Nederland is het er over eens: als schoonmaken niet tot je specialisme en takenpakket behoort, dan is het meer afleidend dan helpend tijdens het werk. Veel bedrijven kiezen dan ook voor professionele schoonmakers. Zeker wanneer het schoonmaken niet alleen gaat over de toilet schoonmaken en de bureaus cleanen. Wil je specifieke onderdelen reinigen, dan is specialistisch schoonmaakonderhoud nodig.

Wat is het?

Specialistisch schoonmaakonderhoud is een vorm van schoonmaakwerkzaamheden die gericht is op het reinigen en onderhouden van specifieke gebouwonderdelen of -materialen die om een specialistische aanpak vragen. Dit kan bijvoorbeeld het reinigen van gevels, vloeren, plafonds, glas, trappenhuizen, sanitaire ruimtes, laboratoria, cleanrooms of productieruimtes zijn.

Wanneer is het nodig?

Specialistisch onderhoud, wanneer heb je dit nodig? Hieronder vindt u 5 redenen waarom professionele schoonmaak voor het onderhoud nodig kan zijn:

· Uitstraling: De uitstraling van een gebouw kan een belangrijke rol spelen in de beleving van de gebruikers en/of klanten. Door specialistisch onderhoud uit te voeren, kan de uitstraling van een gebouw aanzienlijk worden verbeterd en kan het gebouw weer een representatieve uitstraling krijgen.

· Regelgeving
: Voor sommige gebouwen gelden specifieke regelgevingen ten aanzien van het onderhoud en de hygiëne. Zo kan het bijvoorbeeld nodig zijn om cleanrooms, laboratoria of productieruimtes periodiek te reinigen om aan de vereiste kwaliteits- en veiligheidsnormen te voldoen.

· Vervuiling: Gebouwen en objecten kunnen na verloop van tijd vervuild raken door verschillende vormen van vervuiling, zoals roet, stof, graffiti, algen, mossen of vogeluitwerpselen. Specialistisch onderhoud kan helpen om deze vervuiling op een effectieve manier te verwijderen en zo de uitstraling en hygiëne van het gebouw te verbeteren.

· Veiligheid: Sommige materialen, zoals glas, gevels of vloeren, vereisen een specialistische aanpak om veilig en efficiënt gereinigd te worden. Professionele schoonmaakbedrijven beschikken over de juiste kennis en apparatuur om deze werkzaamheden veilig uit te voeren.

· Preventief onderhoud: Specialistisch schoonmaakonderhoud kan ook bijdragen aan het preventief onderhouden van gebouwen en materialen. Door periodiek onderhoud uit te voeren, kan de levensduur van materialen worden verlengd en kunnen toekomstige problemen worden voorkomen.

Het is aan te raden om bij twijfel of u specialistisch onderhoud nodig heeft altijd contact op te nemen met een professioneel schoonmaakbedrijf. Zij kunnen u adviseren over de meest geschikte aanpak voor uw specifieke situatie. Dit is mogelijk voor schoonmaak in een ziekenhuis, maar ook voor in laboratoria.


Waarom een professioneel schoonmaakbedrijf handig is

Een professioneel schoonmaakbedrijf heeft de juiste kennis, ervaring en middelen om specialistisch schoonmaakonderhoud op een efficiënte en effectieve manier uit te voeren. Door samen te werken met een professioneel schoonmaakbedrijf kunt u ervoor zorgen dat uw werkomgeving altijd schoon en veilig is, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het onderhoud. Dit geeft u de tijd en energie om te focussen op uw eigen werkzaamheden en de groei van uw bedrijf.