ALMERE - Rijden met een beschadigde autoruit in Almere, bijvoorbeeld wanneer u uw kinderen naar school doet of u zelf naar het werk gaat is alles behalve prettig. Uw beschadigde of kapotte autoruit vervangen in Almere is dan vaak ook één van uw eerste zorgen. Veel mensen vrezen echter dat het laten uitvoeren van dit karwei hen handenvol geld zal kosten. Gelukkig is dat niet het geval. Wij vertellen u graag hoe uw autoruit in Almere vervangen kan worden een echte expert en dat zonder een torenhoog prijskaartje.

Wanneer een beschadigde autoruit vervangen in Almere?
Een autoruit vervangen in Almere bij schade is in tegenstelling tot wat veel mensen denken niet altijd verplicht. Veel autoglasherstellers zullen u willen doen geloven dat een beschadigde autoruit altijd kan leiden tot afkeuring voor de apk, maar dat is niet correct. In principe geldt dit uitsluitend voor een beschadigde voorruit en dan moet de autoruitschade nog een potentieel gevaar met zich meebrengen voor de veiligheid. Met andere woorden, een sterretje in de uithoek van uw voorruit zal nooit leiden tot afkeuring voor de apk. Dat is wel het geval wanneer er bijvoorbeeld een barst in het gezichtsveld van de bestuurder is gelegen. Deze schade kan immers het zicht van de bestuurder op de weg beperken waardoor er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. In dat geval dreigt wel een mogelijke afkeuring voor de apk.

Dat een kapotte autoruit in Almere lang niet altijd verplicht vervangen hoeft te worden betekent niet dat het niet aan te raden is om dit te doen. Een beschadigde of kapotte autoruit brengt immers altijd verschillende vervelende nadelen met zich mee. Wij hebben de belangrijkste van deze nadelen alvast even voor u op een rijtje gezet:

- Een kapotte autoruit kan diefstal in de hand werken. Dieven kunnen niet alleen verschillende onderdelen stelen, maar ook het volledige voertuig is vatbaar.

- Tijdens het rijden moet u rekening houden met een gebrek aan comfort. Tijdens de wintermaanden kan die ijzige wind het een stuk minder aangenaam maken in de auto.

- Regent het tijdens het rijden en heeft u te maken met een kapotte zij- of achterruit? Dan kan het water zomaar het interieur van uw auto doen beschimmelen. Bovendien kan ook de elektronica worden beschadigd met alle extra kosten van dien.

- De stijfheid van het chassis van een auto wordt voor ongeveer 40 procent veroorzaakt door het aanwezige autoglas. Autoruitschade kan deze stijfheid dus in het gedrang brengen.

Een barst in de voorruit is van alle vormen van autoruitschade misschien wel het meest onschuldig. In deze situatie is uw beschadigde autoruit vervangen in Almere niet nodig, maar dat betekent niet dat u het sterretje niet moet laten verhelpen. Een eenvoudige kuil of bobbel in de weg kan er immers voor zorgen dat het sterretje uitgroeit tot een heuse barst. In dit geval is uw kapotte autoruit vervangen dan weer wel een vereiste.

Is een autoruit vervangen in Almere duur?
De kostprijs die in rekening wordt gebracht voor het vervangen van een kapotte autoruit in Almere wordt beïnvloed door zeer veel verschillende zaken. In eerste instantie is er bijvoorbeeld het soort autoruit. Gaat het bij u namelijk om een verbrijzelde voorruit of is één van de zij- of achterruiten volledig stuk gegaan? Een voorruit vervangen is doorgaans een stukje duurder, uiteraard omdat dit type van ruit is gemaakt van gelaagd glas. Een andere factor die bepalend is voor de kosten het vervangen van uw autoruit in Almere is terug te vinden in het type autoruit waarvoor u kiest. Wist u bijvoorbeeld dat er een verschil bestaat tussen een originele en een after market autoruit? Deze laatste is in ieder geval op financieel vlak veruit het interessantst.

Verschil tussen een after market en een originele autoruit
Een autoruit in Almere laten vervangen doet u dus maar beter niet zonder eerst even goed de verschillende mogelijkheden op de markt met elkaar te vergelijken. Veel mensen kiezen er blindelings voor om een nieuwe originele autoruit kopen, maar schrikken van de hoge kosten die dit met zich meebrengt. Deze hoge kosten worden veroorzaakt door het feit dat deze autoruiten zijn voorzien van een merklogo. De aanwezigheid van dit logo zorgt er namelijk voor dat een dergelijke autoruit in eerste instantie enkel en alleen mag worden verkocht door een erkende merkdealer. Uiteraard kunt u er voor kiezen om een nieuwe originele autoruit op de tweedehandse markt kopen, maar zelfs dan zijn de kosten nog steeds vrij aanzienlijk.

Bij Autoglas Concurrent kunt u gelukkig autoruiten online bestellen die toebehoren aan het after market segment. Dit is zeer interessant, want deze autoruiten hebben helemaal geen merklogo. Het ontbreken van dit logo is meteen ook het enige verschil met originele exemplaren. De lagere kostprijs die is verbonden aan after market autoruiten heeft dan ook vast en zeker niet als gevolg dat er moet worden ingeleverd op het vlak van kwaliteit, in tegendeel. De after market autoruiten die in Nederland worden verkocht zijn altijd geproduceerd volgens de strengste Europese kwaliteitsnormen waardoor u zich absoluut geen zorgen hoeft te maken!