ALMERE - In Almere Buiten aan de rand van het Meridiaanpark ligt zorglocatie Hoge Haeghe. In dit prachtige pand zijn 38 nieuwe woonstudio’s gerealiseerd. Daar kunnen ouderen zelfstandig wonen met het veilige gevoel van zorg in de nabijheid.


Zelfstandig blijven wonen, met het veilige idee van 24 uur zorg in nabijheid. Op deze locatie in Almere Buiten is dat mogelijk. In 2022 opende Hoge Haeghe haar deuren. Hier zijn 38 nieuwe studio’s gebouwd voor ouderen die zelfstandig willen wonen maar wel zorg en ondersteuning op maat nodig hebben. Op deze mooie plek aan de rand van het Meridiaanpark in Almere Buiten biedt zorgorganisatie Saamborgh ouderen de mogelijkheid om zelfstandig te wonen met 24 uur per dag professionele hulp in de nabijheid. Het gebouw is voorzien van alle comfort als het gaat om wonen en ouderenzorg. Met een gezamenlijke keuken, een grote ontmoetingsruimte en terras grenzend aan het park zijn er meerdere plekken waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten.

Wonen met zorg nieuwe stijl

Er is veel vraag naar deze nieuwe, persoonlijke manier van wonen en zorg ineen. Voor ouderen die zorg nodig hebben, betekent deze combinatie van kleinschalig wonen en liefdevolle aandacht een baken van rust in een vaak onrustige periode in hun leven. ‘Saamborgh werkt vanuit het principe van de Positieve Gezondheid’, zegt Nicole van Zaane, locatiemanager in Almere. ‘Dat betekent dat we kijken hoe onze bewoners – ondanks de aanwezigheid van ziekten en aandoeningen – een betekenisvol leven kunnen leiden. Mensen zijn niet hun aandoening. Toch wordt daar doorgaans wel op gefocust. Alle aandacht gaat uit naar klachten en gezondheidsproblemen en hoe we die kunnen oplossen. Wij kiezen voor een andere invalshoek. Bij Positieve Gezondheid ligt het accent niet op ziekte, maar op de mensen zelf. Op hun veerkracht. Op wat hun leven betekenisvol maakt. We kijken naar wat iemand nog wel kan en waar hij of zij blij van wordt.’

Eigen (t)huis

Hoe ouderen hun dagelijks leven bij Saamborgh inrichten, verschilt per persoon. Het zorgteam gaat uit van wat past bij de situatie van de bewoners en hun naasten. Mensen hebben de vrijheid om hun eigen beslissingen te nemen. ‘Als zorgmedewerker ben je voortdurend bezig met het welbevinden van bewoners’, legt Nicole van Zaane uit. ‘Er was bijvoorbeeld iemand die enorm opknapte van af en toe een knuffel. Bij een ander werkt een omhelzing juist averechts. Omdat onze zorgmensen bewoners goed kennen, spelen ze daarop in. We kijken heel goed naar de bewoner en geven mensgerichte zorg.’
Zo was er een man die om vier uur ’s nachts ging dwalen door het huis. Onze zorgmedewerkers probeerden hem weer in bed te krijgen, maar dat lukte niet. Na een gesprek met de familie werd duidelijk dat deze meneer altijd om vier uur uit bed kwam. Hij was boer en dus altijd vroeg uit de veren. Dat is zijn ritme. We hebben dat zo gelaten. Hij dekt nu elke ochtend de ontbijttafel en doet allerlei taken in het huis waar hij blij van wordt. Een prettig leven is voor iedereen anders. Met mensgerichte zorg versterk je iemands gezondheid, veerkracht en gevoel van eigen­ waarde.’
Deze persoonlijke aanpak werkt alleen als iedereen goed op elkaar is ingespeeld, benadrukt Nicole. ‘We doen het samen met de bewoners, hun mantelzorgers, familie en vrienden. Door samen de zorg te dragen blijft er meer energie over voor mooie momenten’.

Geworteld in de gemeenschap

Hoge Haeghe staat op een mooie plek aan de rand van het Meridiaanpark. Vlakbij het centrum en op 10 minuten loopafstand van het station van Almere Buiten. Een bezoek aan het centrum, even naar de bakker lopen met een naaste – dat kan allemaal. Zo blijven mensen geworteld in de gemeenschap. Ook in deze levensfase zit geluk in de kleine dingen. Bij Saamborgh proberen we die kleine dingen mogelijk te maken.

Dit biedt Saamborgh in Almere Buiten

• Zelfstandig wonen voor ouderen met 24 uur zorg in de nabijheid
• Gestoffeerde een­ en tweepersoonsstudio’s
• Vanaf € 1.700,00 per maand (excl. service­ en zorgkosten)
• Professionele zorg aanwezig maar ook zonder zorgvraag bent u welkom
• Heeft u een huisdier? Ook die is welkom!

Wilt u vrijblijvend langskomen voor een kennismaking? Wij laten u graag onze nieuwe zorglocatie zien. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze woonconsulent Maria van Beek.

welkom@saamborghwonen.nl

085 ­ 273 74 13 (werkdagen van 9.00 ­ 17.00 uur)

Of kom naar onze open dag:

Vrij 10 november : 10.00 – 15.00 uur

Vrij 1 december : 10.00 – 15.00 uur


Aanmelden voor de open dag kan via onze website: www.saamborgh.nl.

Saamborgh – Fijn wonen met zorg

Zorgorganisatie Saamborgh biedt zorg op maat voor ouderen in een kleinschalige setting. Het kan daarbij gaan om lichamelijke (somatische) zorg en zorg voor ouderen met geheugenproblemen. Saamborgh heeft 10 locaties in Nederland.

Kijk voor meer informatie op www.saamborgh.nl