ALMERE - Op vakantie gaan is altijd een spannende en leuke ervaring. Maar voordat je kunt genieten van je bestemming, moet je eerst de reis naar de luchthaven maken. Vooral als je vanaf Schiphol vliegt, kan het behoorlijk druk en stressvol zijn. In dit artikel delen we een aantal handige tips om je vakantie vanaf Schiphol ontspannen te laten beginnen.


Plan je reis goed vooruit

Een van de belangrijkste stappen om je vakantie vanaf Schiphol ontspannen te laten beginnen is door je reis goed vooruit te plannen. Controleer de vluchttijden, eventuele wijzigingen en zorg ervoor dat je ruim op tijd op de luchthaven bent. Het is altijd beter om wat extra tijd te hebben dan te moeten haasten.

Reserveer je parkeerplek op tijd

Als je met de auto naar Schiphol reist, is het raadzaam om je parkeerplek op tijd te reserveren. Er zijn verschillende parkeermogelijkheden beschikbaar, zoals valet parking, lang parkeren op Schiphol, shuttle service en parkeren op een parkeerterrein van een externe partij zoals Parkos bijvoorbeeld. Door van tevoren te reserveren, voorkom je stress en kun je gemakkelijk je auto parkeren en inchecken voor je vlucht.

Maak gebruik van online inchecken

Tegenwoordig bieden de meeste luchtvaartmaatschappijen de mogelijkheid om online in te checken. Maak hier gebruik van om lange wachtrijen bij de incheckbalies te vermijden. Door online in te checken, kun je ook je stoel kiezen en je instapkaart downloaden of laten mailen naar je smartphone. Dit bespaart tijd en zorgt voor een soepel begin van je reis.

Reis licht en efficiënt

Probeer zo min mogelijk bagage mee te nemen. Kies voor een koffer met wieltjes, zodat je niet het volledige gewicht hoeft te dragen. Zorg ervoor dat je alle benodigdheden voor je vakantie inpakt, maar vermijd overbodige items. Daarnaast is het handig om je bagage goed te organiseren, zodat je gemakkelijk bij je paspoort, instapkaart en andere belangrijke documenten kunt.

Maak gebruik van de fast-track security

Als je wilt voorkomen dat je lang in de rij moet wachten bij de beveiligingscontrole, kun je gebruik maken van de fast-track security. Deze service is beschikbaar voor bepaalde luchtvaartmaatschappijen en frequent flyers. Door gebruik te maken van deze service kun je sneller door de beveiligingscontrole heen en heb je meer tijd om te ontspannen voor je vlucht.

Geniet van de faciliteiten op de luchthaven

Schiphol heeft een breed scala aan faciliteiten en voorzieningen die je kunt gebruiken om te ontspannen voordat je vlucht vertrekt. Er zijn lounges waar je kunt genieten van comfortabele stoelen, gratis wifi, hapjes en drankjes. Daarnaast zijn er winkels, restaurants en zelfs een spa waar je kunt genieten van een massage of een manicure. Maak optimaal gebruik van deze faciliteiten om jezelf te verwennen en te ontspannen voor je vakantie.

Zoek afleiding tijdens het wachten

Soms kan het wachten op je vlucht behoorlijk lang duren. Om de tijd te doden en jezelf te vermaken, kun je een boek lezen, naar muziek luisteren, een film kijken op je tablet of gewoon genieten van het observeren van andere reizigers. Schiphol biedt ook verschillende entertainment opties, zoals kunsttentoonstellingen en live muziekoptredens.