ALMERE - Vergelijkingswebsite DeBeste.com heeft de Hema Hotelcollectie uitgeroepen tot de beste handdoek van 2023. De handdoek onderscheidt zich door zijn zachtheid en kwam als beste uit de test wat betreft waterabsorptie, krimpbestendigheid en droogsnelheid.

Het testpanel van DeBeste.com, bestaande uit experts op het gebied van textiel en gebruikerservaring, koos de zes populairste handdoeken van Nederland om te testen. Die populariteit is gebaseerd op verkoopcijfers en reviews bij bekende sites als Bol.com en Fonq. Daarnaast speelde ook het budget hierbij een rol.

Hoe test je een handdoek?

Om de beste handdoek te bepalen, voerde het panel verschillende tests uit. Allereerst stelde het team de handdoeken op de proef door ze op de vloer te leggen en te kijken hoeveel water de stof opnam. Ook de zachtheid op de huid en de verpakking van de handdoeken speelden een rol. Tevens beoordeelde het panel de wasinstructies, waarbij het de voorkeur gaf aan eenvoudige en gebruiksvriendelijke instructies. Tot slot maten de onderzoekers de handdoeken zowel nat als droog op, om zo het krimpproces te analyseren.

Duurzaam en betaalbaar


De Hema-handdoek scoorde goed op krimpbestendigheid en scoorde op basis van zachtheid een negen. De combinatie van meerdere factoren zorgde ervoor dat het rookworstenmerk uiteindelijk als beste uit de peiling kwam. De overige merken deden het weer goed op andere vlakken. Zo drogen de handdoeken van Seashell wave het snelst. Seashell's hotelcollectie is het meest betaalbaar en Walra Remade kwam naar voren als de meest duurzame handdoek.

Tips van een expert

Bij het onderzoek werd ook gebruikgemaakt van de expertise van Marja Middeldorp (bekend van Schoonmaken met Marja). Zo kwam zij met een aantal tips voor de behandeling en aanschaf van haar lievelingsproduct. Volgens de expert was je een handdoek op zestig graden en kun je een oud exemplaar gebruiken als stofdoek. Zij adviseert bovendien om vooral witte en geen gekleurde handdoeken aan te schaffen. Deze drogen volgens haar minder goed. ‘Als je een hotel of Airbnb bezoekt, zijn alle handdoeken ook wit’, stipt Marja aan.

Over DeBeste.com

Sinds 2018 helpt DeBeste.com duizenden consumenten met het maken van de beste keuze voor producten. De website begon klein, maar is met miljoenen bezoekers per jaar uitgegroeid tot een van de populairste vergelijkingswebsites. Het team bestaat uit schrijvers, onderzoekers en verbeteraars, die zich toewijden aan het vinden van de beste producten.