ALMERE - Sinds afgelopen dinsdag ligt er een nieuwe Almeerse KNZB-zwemvereniging in het water. Deze nieuwe vereniging genaamd ZV New Wave Almere zal zich alleen focussen op wedstrijdzwemmen en onderscheidt zich daarmee van de andere zwemverenigingen in Almere.

‘Hoe kan het zijn dat een stad met meer dan 200.000 inwoners geen zwemvereniging kent waar ook voor topsport ruimte is, ondanks dat de gemeente wel investeert in talentontwikkeling?’ vraagt Frits Brama, voormalig hoofdtrainer van de Aalscholver, maar nu hoofdtrainer en één van de oprichters van New Wave, zich af. New Wave Almere wil daar verandering in brengen door zich onder andere op maar één tak van de zwemsport te richten: het wedstrijdzwemmen. ‘Daarnaast zijn wij van mening dat breedte- en topsport elkaar versterken en dat plezier en prestaties samengaan. Met een enthousiaste groep vrijwilligers en gemotiveerde zwemmers hopen wij daaraan bij te kunnen dragen.’, aldus Brama.

Voorzitter Vanessa Tielens is minstens net zo enthousiast: ‘De hele zomer hebben wij er alles aangedaan om deze nieuwe vereniging van de grond te krijgen. Met trots kan ik zeggen dat dit dankzij de inzet van alle vrijwilligers en zeker ook van de zwemmers gelukt is.’. Als start van het nieuwe zwemseizoen was er namelijk een kick-off sponsorloop georganiseerd waarmee de zwemmers geld voor de nieuwe zwemvereniging konden ophalen. ‘Dit was niet alleen een leuke en gezellige dag, maar zorgde ook voor de broodnodige inkomsten om onze doelen te kunnen realiseren.’.