ALMERE – Almere Centrum wordt steeds gezelliger met een groeiend aanbod bijzondere en gezellige restaurants en café's. Rond de Grote Markt hebben bezoekers straks de keuze uit drie bijzondere nieuwkomers. De Amsterdamse hamburgerketen Burgers ' n Shake opent hun eerste restaurant buiten Amsterdam en Taco Y Mas koos voor Almere als eerste locatie voor een nieuwe Fresh Mexican Food formule. Niet helemaal nieuw, maar wel volledig verbouwd, is IJspressi waar liefhebbers van lekker ijs én echt goeie koffie vanaf 23 februari weer terecht kunnen.

Burgers 'n Shake
Lekker en duurzaam gaan hand in hand bij dit populaire hamburgerrestaurant. Voor de hamburgers wordt gebruik gemaakt van vers gehakt van vrijlopende dieren en alle groente is dagvers. De friet wordt elke dag gesneden en in biologische frituurolie gebakken. Ook voor de milkshakes en ijs is gekozen voor duurzame ingrediënten als vers gedraaid, ambachtelijk bereid biologisch roomijs en vers fruit. Na twee filialen in Amsterdam is het nu de beurt aan Almere waar 2 maart de deuren open gaan aan de Grote Markt 51.

Taco Y Mas
Als het aan de ondernemers van Taco Y Mas ligt gaan ze de eetgewoonten van mensen positief veranderen. Ze spelen daarmee in op de behoefte aan gezond, snel, lekker en betaalbaar eten. Zij geven er met keuze uit bijvoorbeeld nacho's, taco's, burito's en meer een Mexicaans tintje aan. Voor de gerechten gebruikt Taco Y Mas weinig brood en er staan lekkere alternatieven voor een gezond ontbijt, tussendoortje of lunch met weinig calorieën op het menu. Almere heeft de primeur, maar het is de bedoeling dat er meerdere vestigingen in Nederland gaan openen. Taco Y Mas opent op 30 maart aan de Korte Promenade 92.

IJspressi
IJspressi is al meer dan 10 jaar een begrip in Almere. Klanten kunnen er terecht voor heerlijke, verse ijsjes en ambachtelijk geproduceerde en bereide koffie. De enthousiaste eigenaren Inge en Martijn hebben het hele proces van ijs en koffie in eigen hand of onder toezicht. Voor het ijs worden bijvoorbeeld de mooiste ingrediënten gekocht in Italië zoals pistache en Tiramisu uit Sicilië. De koffie wordt gebrand in Utrecht waardoor het brandprofiel scherp in de gaten gehouden kan worden. Gecertificeerd barista Inge gebruikt vervolgens verse biologische melk van de natuurwinkel om de lekkerste cappuccini en latte's te kunnen serveren. De taarten worden gemaakt in de ambachtelijke bakkerij van gary's. IJspressi gaat op 23 februari weer open aan de Schutterstraat 44.