ALMERE - De tuin is voor velen een plek van rust, ontspanning en gezelligheid. Met de juiste tuinset transformeer je jouw achtertuin tot een volwaardige tweede woonkamer. Een plek waar je heerlijk kunt loungen, genieten van een goed boek of gezellig kunt dineren met vrienden en familie. Het assortiment aan tuinmeubelen is breed en biedt voor ieder wat wils, van robuuste houten sets tot moderne, onderhoudsvriendelijke materialen zoals aluminium of wicker.

Bij het kiezen van de juiste tuinset is het belangrijk om rekening te houden met de beschikbare ruimte, je persoonlijke stijl en het comfort dat je zoekt. Een tuin loungeset is perfect voor diegenen die houden van ultiem relaxen in de buitenlucht. Met zachte kussens en ruime zitvlakken biedt een loungeset het comfort dat je kent van binnen, maar dan voor buiten.

Naast het comfort is ook de bescherming tegen de elementen iets om niet te vergeten. Beschermhoezen of een parasol zorgen ervoor dat je tuinset langer mooi blijft en je ook tijdens een zomerse bui of op de heetste dagen van het jaar van je tuin kunt genieten. Zo wordt je tuin echt een verlengstuk van je huis.

Licht je tuin sfeervol uit

Verlichting speelt een belangrijke rol in de sfeer van je tuin. Met de juiste tuinverlichting creëer je na zonsondergang een magisch effect. Of het nu gaat om subtiele grondspots langs een pad, gezellige lantaarns op tafel of solarlampjes die automatisch aangaan als het donker wordt; er zijn eindeloze mogelijkheden om je tuin sfeervol uit te lichten.
Een slimme oplossing is het gebruik van LED-verlichting. LED-lampen zijn energiezuinig en hebben een lange levensduur, waardoor ze perfect zijn voor buitengebruik. Bovendien zijn er LED-opties die je met een app kunt bedienen, zodat je de verlichting naar wens kunt instellen zonder dat je daarvoor op hoeft te staan.

Plantenkeuze die past bij jouw stijl


Je tuinstijl is niet compleet zonder planten. Ze brengen leven, kleur en geur in je tuin en kunnen worden gebruikt om verschillende 'kamers' te creëren. Kies voor planten die passen bij jouw stijl en onderhoudsvoorkeuren. Ben je iemand die houdt van kleur? Ga dan voor bloeiende planten zoals lavendel, rozen of geraniums. Heb je liever een groene oase? Dan zijn varens, buxus of bamboe perfecte opties.

Denk ook aan de seizoenen bij het selecteren van planten. Sommige planten bloeien prachtig in de lente of zomer, terwijl andere juist in de herfst of winter voor een mooi aanzicht zorgen. Door slim te kiezen heb je het hele jaar door plezier van je tuin.

Gezellige avonden rondom het vuur

Een vuurplaats of vuurtafel kan niet ontbreken als je houdt van lange, gezellige avonden in de tuin. Het knisperende geluid van brandend hout en de warmte van het vuur voegen iets toe wat lampen en kachels niet kunnen bieden: pure gezelligheid.

Of je nu kiest voor een traditionele vuurkorf, een moderne gasgestookte vuurtafel of zelfs een ingebouwde open haard, er zijn opties genoeg om jouw avonden buiten bijzonder te maken.

Eet smakelijk in de open lucht

Buiten eten is één van de grote genoegens van de zomer. Met een goed ingerichte buitenkeuken maak je dit nog aangenamer. Dit kan variëren van een eenvoudige barbecue tot een complete keuken met koelkast, spoelbak en werkblad.

Het inrichten van zo'n keuken vraagt wat planning en investering, maar zorgt wel voor veel gemak tijdens het koken en meer tijd om met gasten door te brengen.

Duurzaam en onderhoudsvriendelijk inrichten

Als laatste wil je natuurlijk dat jouw paradijsje weinig onderhoud vraagt en duurzaam is. Materialen zoals polywood, RVS of gerecycled plastic gaan lang mee en zijn makkelijk schoon te houden. Daarnaast kun je kiezen voor all-weather kussens die bestand zijn tegen een buitje en snel drogen.

Duurzaamheid gaat ook over de keuzes die je maakt voor de planten in je tuin. Inheemse soorten vereisen vaak minder water en verzorging en trekken lokale fauna aan zoals bijen en vlinders, wat weer bijdraagt aan de biodiversiteit.