ALMERE - Op zaterdag 30 maart van 11.00 tot 15.00 uur kun je in bibliotheek Stad een ‘Levend Boek’ lenen. ‘Levende Boeken’ zijn mensen met een bijzonder levensverhaal. In open één-op-één gesprekken praten Levend Boek en bezoeker over hun levens. Er vinden onverwachte ontmoetingen plaats en er ontstaan nieuwe verbindingen. Op deze wijze neemt de Human Library vooroordelen weg, ontstaat er begrip én worden mensen aan het denken gezet over zichzelf en de wereld om hen heen.

Don’t judge a book by its cover!
Een boek kun je niet op zijn kaft beoordelen en een mens niet op basis van zijn buitenkant. Komt wat we over mensen weten en denken te weten wel overeen met de werkelijkheid? Pas als je werkelijk met iemand in gesprek gaat, kom je dichter tot elkaar. Daarom organiseert Europe Direct Almere in samenwerking met de nieuwe bibliotheek dit bijzondere evenement. Tijdens de Human Library zitten twaalf vrouwen, onder meer een lesbienne, een expat en een Syrische vluchtelinge klaar om hun levensverhaal met bezoekers te delen. Dit keer besteden we aandacht aan het thema van de Boekenweek: ‘de moeder de vrouw’. Om 11.00 uur opent Amal Abbass-Saal, mede-oprichtster van Inspiratie-inc in Almere, de Human Library.

Human Library
De Human Library is een beproefd concept van Deense oorsprong. Het heeft als doel mensen met elkaar in contact te brengen en zo vooroordelen te onderzoeken en tegen te gaan. Net als in een gewone bibliotheek waar boeken toegang geven tot onbekende werelden, biedt de Human Library bezoekers ook de mogelijkheid in de belevingswereld van een ander te stappen. Op een hele simpele manier: door onbevangen met elkaar in gesprek te gaan.