ALMERE - Binnenkort is Almere Centrum een bijzonder én lekker nieuw adres rijker. Op 20 februari opent Le Perron een uniek bakkersconcept geïnspireerd op de Franse manier van bakken en leven: ‘joie de vivre’! Gasten kunnen er terecht voor versbelegde broodjes, maar ook voor Franse patisseriespecialiteiten, een kopje koffie of thee of een salade om mee te nemen of ter plekke van te genieten.


Le Perron
Bij Le Perron worden alle zintuigen geprikkeld en draait alles om versgebakken brood. Dat bakken wordt gedaan met zoveel mogelijk biologische ingrediënten en heel veel amour, en dat is letterlijk te zien. Waar bakkersknechten vroeger achter gesloten deuren aan het bakken waren, laat Le Perron dit proces juist zien aan de gast en voorbijgangers. En ruiken, want de geur van versgebakken brood uit het broodtheater vult straks De Diagonaal in Almere Centrum.


Het assortiment bestaat uit smaakvol belegde sandwiches en flûtes en verschillende soorten Franse zoetigheden zoals de unieke croitaartjes of haar hartige broertje, de escargot. Daarnaast zijn er salades, verse sappen en heerlijke koffie- en theespecialiteiten verkrijgbaar. Alles kan worden gekocht om mee te nemen, maar ook worden genuttigd aan een van de zitjes in de gezellige winkel zelf. In het interieur hebben verschillende elementen uit de bakkerij op een ludieke manier hun weg teruggevonden. Zo zijn er tegeltjes gemaakt van zoutdeeg, en is een deel van de muur gemaakt van de bakvormen van stokbroden. Opvallend aan de communicatie is het gebruik van NederFrans. Dat is een speelse mix van Nederlands en Frans waarin ook de Franse namen voor de producten worden gebruikt. Voorbeelden hiervan zijn het eerdergenoemde croitaartje maar ook de pain au chocolat of pain bohémien. Très leuk!

Le Perron opent op 20 februari aan de Diagonaal 22 in Almere Centrum. Op de openingsdag krijgen de eerste 50 klanten een heerlijk warm croitaartje en een warme drank gratis. Voila!