ALMERE - Ook dit jaar is Almere Centrum de perfecte plek om Koningsnacht en –dag te vieren. De feestelijkheden beginnen op vrijdagavond met het jaarlijkse Kingsnight Dance Event, live optredens, drumspektakels en, nieuw dit jaar, een geweldige Kidsparty. De volgende dag staan er ook weer verschillende acts op de podia die verspreid door het centrum staan en is er natuurlijk weer een grote Vrijmarkt.

Muziek Koningsnacht
Het programma is dit jaar uitgebreider dan ooit. Inmiddels traditie op Koningsnacht is het Kingsnight Dance Event op de Grote Markt. Tijdens dit grote dancefeest laten de beste DJ's tussen 17.00 en 24.00 hun vetste beats horen. In de line-up staan o.a. DJ Kai & Friends, R&G, Divine, Antonio Loren en KAI ft MC Divine. Tussendoor wordt het publiek verrast met spectaculaire lasershows. Het Restaurantplein Belfort staat deze avond in het teken van Koningsnacht@Belfort. Tussen 17.00 en 22.00 uur kan het aanwezige publiek genieten van optredens van DJ Jeroen, Melany Sharon, Mario Broerse en Patrick van Veen. Ook aan jongere Oranjefans is gedacht. Voor het eerst wordt er op het Stadhuisplein een Kidsparty georganiseerd. Kids in de leeftijd van 4 tot 12 jaar zijn van 17.00 tot 22.00 uur welkom om mee te dansen tijdens optredens van DJ Bee en de 'Ik hou van Oranje Show' op de Kidsparty@Stadhuisplein. Artiest Hakim, bekend van Sesamstraat, zal tussen de optredens door leuke verhalen vertellen.

Muziek Koningsdag
Ook op Koningsdag zelf staat er een heleboel muziek en gezelligheid op het programma. Er zijn drie podia waar verschillende acts optreden. Onder de noemer Kingsday Live barsten op de Grote Markt om 13.00 de festiviteiten los. Tot 20.00 zijn er swingende live optredens van top-bands als de Budding Blues Band, Cheap Thrills, Female Fusion en DJ René de Ridder. Hierna is het tijd voor Kingsday Live X De Reünie, inclusief een spetterend optreden van YES-R. Van 20.00 tot 24.00 gaat het publiek terug in de tijd met de beste sounds uit de zero's, de 90's, de house en disco. Een feest van herkenning voor alle leeftijden dus.

Ook op het Belfort kan vandaag weer genoten worden van de beste optredens en acts. Om 13.30 uur geeft Vince Collet het startsein, gevolgd door DJ Dennis, Peggy Sandaal, Ruben T, Mario Broerse, Vince Collet en Danny Nicolay. Het programma gaat door tot 22.00 uur

Wie de avond ervoor heeft gemist, of nog een keer zo'n gaaf feestje wil meemaken kan vandaag opnieuw naar de Kidsparty op het Stadshuisplein dat start om 10.00 uur. Kids kunnen kiezen uit heel veel leuks. Er is een Cool Kids Party en er zijn dansoptredens van Almeerse dansscholen. Ze kunnen ook meedoen aan de verkiezing van de prins en prinses van Almere of swingen tijdens optredens van Julia van Bergen en Melany Sharon. Ook kunnen ze zelf smoothies maken, circusacts oefenen en graffiti kunst maken.

The Battle of the Drums
Op zowel Koningsnacht als Koningsdag wordt de Esplanade omgetoverd tot een Caribisch Brass Spektakel. Brassgroepen Almere City Carnaval en Wehpokamanong lopen door het centrum om hun muziek en dans ten gehore brengen. Op Koningsnacht kunnen van 17.00 – 24.00 uur de voetjes van de vloer tijdens een dansspektakel met dansworkshops en optredens van verschillen dansgroepen en bekende artiesten waaronder Mula B. 3Robi. Bartofso, Kingsize, Iliassopdebeat, Young Ellenns, Esko, Irsaise, 2Famouscrew, DJ Rolando Moris en The Ryderz op. Op Koningsdag zelf staan er opzwepende brassoptredens van The Originals, Iconic Brass, GDFL Brass, Almere City Carnaval, Wehpokamanong, Lafiesta, MBA, Kalibwoy, dopebwoy, Joey AK en DJ Rolando op het programma

Vrijmarkt
Wat is Koningsdag zonder Vrijmarkt? Ook dit jaar kan er in het centrum van Almere weer lekker gestruind worden. De vrijmarkt start al op de avond ervoor vanaf 17.00 uur en duurt tot 17.00 op Koningsdag zelf. Van het Stationsplein tot en met het Forum en via de Passages naar het Stadhuisplein kunnen Almeerders een kleedje neerleggen en hun spulletjes verkopen. Wie wil mag de hele nacht blijven zitten en verkopen. Maar er zijn wat regels waar verkopers zich aan moeten houden.

Het afbakenen of reserveren van plekken is bijvoorbeeld niet toegestaan en stoepen van winkels met een posters waarop staat dat zij met Koningsdag open zijn, moeten vrij blijven. In verband met de voedselveiligheid is verkoop van (zelfgemaakte) etens- en drinkwaren door particulieren niet toegestaan en zijn commerciële handelaren en verkoop van nieuwe producten niet toegestaan. Maar wie zijn zolder leeg wil halen, of wie op zoek is naar die ene gave lamp, een oranje zonnebril of gewoon lekker wilt rondneuzen tussen alle waar is van harte welkom.

Kortom; Koningsdag vier je in Almere Centrum