Maastricht: waar de Maas zich hult in kerstlichtjes

Stel je voor: oude kasseien, historische panden en overal waar je kijkt, fonkelende lichtjes. Ja, Maastricht weet hoe het kerst moet vieren! Als een van de mooiste kerstmarkten van het land, biedt Maastricht je een magische ervaring. Van het Vrijthof tot de oevers van de Maas, overal voel je de warme kerstsfeer. Snuif de geur op van versgebakken oliebollen, struin langs de vele kraampjes en geniet van een mok dampende glühwein.


Heb je na al die gezelligheid behoefte aan een knusse plek om te overnachten? Dan zit je in Maastricht helemaal goed. De stad heeft tal van charmante hotels en bed & breakfasts. Maar voor wie op zoek is naar een echt goede deal, is een Fletcher aanbieding de moeite waard. Fletcher heeft in Maastricht een heerlijk hotel waar je na een dag vol kerstpret heerlijk kunt uitrusten.

Valkenburg: kerst in een grot, geloof het of niet!

Valkenburg, een pittoresk stadje in Limburg, heeft iets wat je nergens anders vindt: een kerstmarkt in een grot! Ja, je leest het goed. De Gemeentegrot en de Fluweelengrot openen hun deuren tijdens de feestdagen en bieden bezoekers een unieke ondergrondse kerstbeleving. Denk aan lange gangen versierd met lichtjes, kerststallen uit alle hoeken van de wereld en natuurlijk de gezellige kraampjes vol met leuke kerstspulletjes.

Valkenburg is niet alleen een genot voor de kerstliefhebber, maar biedt ook tal van overnachtingsmogelijkheden. Gezellige B&B's, sfeervolle hotels en zelfs kastelen waar je kunt slapen. Dus na het dwalen door de grotten, kun je je opwarmen bij een knisperend haardvuur in je eigen accommodatie.

Amsterdam: de grachten als fonkelende sterrenhemel

Amsterdam en kerst, een combinatie waar je misschien niet meteen aan denkt, maar oh wat is het betoverend! De hoofdstad transformeert tijdens de feestdagen in een waar kerstparadijs. Vooral de kerstmarkt op het Museumplein is een absolute aanrader. Schaatsen met het Rijksmuseum op de achtergrond, luisteren naar kerstliedjes en genieten van al het lekkers dat de kraampjes te bieden hebben.

Maar wat echt indruk maakt, is een avondwandeling langs de grachten. De grachtenpanden zijn versierd met lichtjes, en het water reflecteert de duizenden sterren die boven je schijnen. Wil je deze magie van dichtbij meemaken? Er zijn genoeg overnachtingsmogelijkheden in de stad, van boutique hotels tot knusse woonboten.

Nederland mag dan misschien klein zijn, maar als het op kerstmarkten aankomt, staat het land zijn mannetje. Van zuid naar noord, overal kun je genieten van de warme sfeer, de gezelligheid en natuurlijk al het lekkers dat bij de feestdagen hoort. Dus trek je warmste jas aan, zet je muts op en ga op pad. Of je nu kiest voor de historische charme van Maastricht, de unieke grotten van Valkenburg of de bruisende energie van Amsterdam, je vindt gegarandeerd jouw perfecte kerstmarkt in Nederland! En met een Fletcher aanbieding wordt die overnachting nog aantrekkelijker. Waar wacht je nog op? Het avontuur roept!