ALMERE - Italië is een van de meest bezochte vakantielanden waar Nederlanders vol liefde elk jaar heen vertrekken. Met haar pracht en praal (ontzettend lekkere wijnen en natuurlijk alles waarmee je een goede borrelplank mee kan vullen), is het ook niet zo gek dat de zwarte zaterdag in de zomervakantie vaak merendeels bestaat uit gezinnen die de Italiaanse streken gaan verkennen. Maar ook de vliegtuigen naar het land van pasta en pizza zitten vaak bomvol; korte vluchten en een beloning van zon op je gezicht, een perfecte combinatie toch?


Staat er voor jouw gezin ook een heerlijke vakantie naar Italië op de planning, en wil je graag goed voorbereid de deur uit gaan? We geven je graag een inkijkje met tips en tricks om er alles uit te halen wat er in zit tijdens jouw Italiaanse vakantie. Lees snel met ons mee en verlekker je alvast!


Een goede voorbereiding is het halve werk

Natuurlijk staat Italië bekend om haar heerlijke culinaire hoogstandjes en wijnen, maar ook om haar rijke geschiedenis, adembenemende landschappen en bruisende steden. Ga van tevoren na waar jij je tijdens de reis op wil focussen; gaat het jou vooral om de zon en uitrusten, dan heb je niet veel voorbereiding nodig. Maar staat jouw reis naar Italië ook in het teken van haar geschiedenis en cultuur, dan is het verstandig om van tevoren een reisroute te bedenken zodat je de bezienswaardigheden kan zien die je wilt ontdekken. Of je nu voor de Romeinse ruïnes in Rome gaat, de kunst in Florence wil bewonderen of je wil onderdompelen in de geschiedenis van Milaan, een planning kan ervoor zorgen dat je alles uit je reis haalt!


Met het vliegtuig naar Italië

Italië is dus prima te bevliegen en de al korte vliegreis wordt ook nog eens beloond met de landschappen van het prachtige land. Als je ervoor kiest om met het vliegtuig naar Italië te gaan, zorg er dan voor dat je op tijd boekt en je reisdocumenten op orde zijn. Daarnaast is het natuurlijk ook verstandig om een creditcard aan te vragen (kijk eens op ICScards.nl voor meer informatie over creditcards!). Daarnaast is het verstandig om een auto te boeken vanaf de luchthaven; Italië heeft uitgestrekte wijnvelden en landschappen, het is daardoor niet super gemakkelijk om snel van het ene naar het andere dorp te komen. Vergeet natuurlijk je paspoort niet!