ALMERE - Op 31 mei is tijdens de Politieke Markt het coalitieakkoord toegelicht en zijn de nieuwe wethouders geïnstalleerd. Met veel interesse hebben de studenten van de eerste editie van de Flevo Campus Denktank het coalitieakkoord ‘Liefde voor Almere’ gelezen.

Het akkoord dat op 25 mei j.l. is gepresenteerd door de onderhandelaars van de coalitiepartijen VVD. PvdA, D66, GroenLinks en Christen Unie, benadrukt de noodzaak van gezond en duurzaam voedsel voor de stad en ziet economische groeipotentie in de sectoren voedsel en gezondheid en stedelijke voedselproductie en –distributie. Ook wordt de koppeling gemaakt tussen voedsel en stadslandbouw en het onderwijs; kennis over deze onderwerpen versterkt door verschillende partijen in een kenniscluster is van belang, aldus het coalitieakkoord. Tenslotte zal de gemeente zich ook blijven inzetten om doelstellingen over het gebruik van lokaal geteeld voedsel in het inkoopbeleid van de gemeente te blijven bevorderen.

Op 7 maart presenteerden de studenten van de eerste editie van de Flevo Campus Denktank, tijdens het Groot Stedelijke Voedseldebat, een manifest met zeven aanbevelingen voor een voedselbeleid voor Almere. De aanbevelingen gingen over onderwerpen als gezondheid, stadsplanning, inkoopbeleid, onderwijs en innovatie. Fracties in de raad gingen daarna in debat met elkaar over stellingen die gebaseerd waren op de aanbevelingen. Het debat was een belangrijke stap in het denken over het belang van gezond en duurzaam voedsel in de politiek van Almere.