ALMERE - Jicht is een pijnlijke vorm van artritis die wordt veroorzaakt door de ophoping van urinezuurkristallen in de gewrichten, meestal in de grote teen. Deze aandoening kan extreme pijn, zwelling en ontsteking veroorzaken, die soms ook gepaard gaat met tintelende voeten. Gelukkig kunnen op maat gemaakte steunzolen helpen om deze symptomen te verlichten en jouw algehele voetcomfort te verbeteren.

Jicht – De pijnlijke boosdoener


Jichtaanvallen worden vaak gekenmerkt door plotselinge en ondraaglijke pijn in de gewrichten, meestal in de grote teen. Deze pijn kan intens zijn en kan enkele uren tot dagen aanhouden. Jicht wordt vaak geassocieerd met factoren zoals voeding, genetica en levensstijlkeuzes.

Tintelende voeten - Een bijeffect van jicht


Jicht kan soms leiden tot tintelende voeten of zelfs gevoelsloosheid, naast de intense pijn in de gewrichten. Deze tintelingen zijn vaak het gevolg van ontsteking en druk op zenuwen in het getroffen gebied.

 • Steunzolen - De weg naar verlichting

  Steunzolen kunnen een waardevolle aanvulling zijn op de behandeling van jicht en de symptomen van tintelende voeten. Hier is hoe steunzolen kunnen helpen:

 • Ondersteuning van de voeten: Steunzolen bieden extra ondersteuning aan de voeten, waardoor de druk wordt verminderd, wat vooral gunstig is bij jicht.

  Corrigeren looppatroon: Op maat gemaakte steunzolen kunnen eventuele afwijkingen in jouw looppatroon corrigeren, waardoor de belasting op de voeten wordt verminderd en tintelingen kunnen worden verminderd.

  Schokabsorptie: Steunzolen zijn vaak voorzien van schokabsorberende materialen, die de impact van elke stap opvangen. Dit vermindert de belasting op de gewrichten en kan pijn verminderen.

  Waarom steunzolen aanmeten?

  Het aanmeten van steunzolen is essentieel voor het behandelen van jicht en het verminderen van tintelingen in de voeten. Hier is waarom:

  Maatwerk: Op maat gemaakte steunzolen worden specifiek ontworpen om te voldoen aan de unieke behoeften van jouw voeten, waardoor maximaal comfort en doeltreffendheid worden gegarandeerd.

  Pijnverlichting: Steunzolen kunnen de pijn bij jicht verminderen door de druk op de aangetaste gewrichten te verminderen en door het verbeteren van de algehele voetgezondheid.

  Preventie: Het dragen van steunzolen kan helpen voorkomen dat voetproblemen verergeren of nieuwe klachten ontstaan.

  Jicht en tintelende voeten kunnen aanzienlijk ongemak veroorzaken, maar je hoeft er niet machteloos tegenover te staan. Overweeg het aanmeten van op maat gemaakte steunzolen door een professionele podotherapeut om verlichting te vinden en jouw algehele voetcomfort te verbeteren. Steunzolen kunnen een waardevol hulpmiddel zijn om de symptomen van jicht te beheren en jouw voeten gezond te houden.