Wanneer je je bedrijf wilt promoten dan kan dat op verschillende manieren. Je kunt een dure advertentie plaatsen in een landelijke krant. Je kunt ook een zwartwit folder op A4 zelf uitprinten en rondbrengen in de buurt. Tussen deze twee uitersten zitten natuurlijk nog heel veel andere opties. Zo kun je adverteren in een lokale krant als jouw bedrijf zich vooral op plaatselijke en regionale klanten richt. Je kunt ook op verschillende manieren online adverteren. En dan zijn er nog de promotie artikelen. Weggevers die je laat bedrukken met je bedrijfslogo. Dat kan relatief goedkoop. Dit is iets dat niet iedereen weet.

Goedkope artikelen voor promotie

Met een klein budget kun je bijvoorbeeld goedkoop een aansteker bedrukken. Dat kan al voor minder dan een euro per stuk. Als je kiest voor een wegwerp aansteker en je bestelt bijvoorbeeld 250 stuks dan is de investering te overzien. Maar je kunt natuurlijk ook een grotere partij in één keer bestellen zodat je nog goedkoper uit bent. Het voordeel van aanstekers is dat ze houdbaar zijn. Je kunt ze een jaar later ook nog gewoon uitdelen.

De balpen blijft ook onverminderd populair

Niet alleen een aansteker is gewild als giveaway. Dat geldt ook voor de balpen. Een balpen laten bedrukken met je bedrijfsnaam is dus ook een prima manier om de naam van je onderneming onder de aandacht te brengen. Bovendien kun je een pen ook weggeven aan kinderen, iets dat met een aansteker niet gewenst is. Balpennen zijn er net als aanstekers in iedere prijsklasse. Je kunt ze bestellen voor 50 cent per stuk. Maar je kunt je trouwste klanten ook verrassen met een luxe pen in geschenkverpakking. Dan ben je duurder uit, maar het cadeau wordt doorgaans wel enorm gewaardeerd.

Werk met een vast budget voor promotie

Wanneer je een website met promotie artikelen bezoekt dan kijk je vaak je ogen uit. Maar om te voorkomen dat je te veel geld uitgeeft is het verstandig om hiervoor een vast budget te reserveren. Dan denk je misschien nog even na of het een wegwerp aansteker moet gaan worden of dat die mooie grote aanstekers misschien toch beter bij jouw imago passen. Een duurzaam product wordt vandaag de dag extra gewaardeerd. Ook dat kan een overweging zijn om daarvoor te kiezen.

Promotie op een beurs of congres

Promotie artikelen zijn ook onmisbaar als je met je bedrijf vertegenwoordigd ent op een beurs of congres. Goedkope giveaways zijn altijd handig, maar ook duurdere cadeaus kunnen van pas komen als je bezoekers wilt waarderen die een order plaatsen of een offerte aanvragen. Mensen vinden het altijd heel attent om een presentje te krijgen. Daardoor voelen zij zich als klant extra gewaardeerd. Het is dus zeker de moeite waard om hierin te investeren. In veel gevallen levert dit meer op dan de kosten die je ervoor moet maken.