Kerst lijkt misschien nog heel ver weg, maar feit is dat de eerste helft van het jaar inmiddels achter de rug is. Dat betekent dat bedrijven voorbereidingen moeten gaan treffen voor het kerstpakket. Het duurt namelijk een tijdje om alles te bestellen en om het in te laten pakken. Vandaar dat we je nu alvast wat tips willen geven om het perfecte kerstpakket samen te stellen. Er is namelijk meer mogelijk dan je misschien voor mogelijk hield. Zo kun je bijvoorbeeld bij Maxilia kerstballen bedrukken. Dit is een leuke manier om iets te geven wat niet alleen leuk is om te krijgen, maar wat ook nog eens bijdraagt aan je naamsbekendheid. We laten je daarom graag zien hoe je een kerstgeschenk ook kunt inzetten als een relatiegeschenk. Zo heb je altijd iets leuks en nuttigs voor je bedrijf om weg te geven.

Zorg dat je iets geeft waar de ontvanger iets aan heeft

Een van de dingen die mensen vaak stoort aan een kerstpakket, is dat het vol zit met producten waar je niets aan hebt. Zorg er daarom als bedrijf voor dat je iets geeft waar de ontvanger blij van wordt. Dat betekent dat je nuttige voorwerpen en producten moet geven. Waar moet je dan aan denken? Je kunt bij Maxilia kerstgeschenken vinden die altijd in de smaak vallen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie drinkfles? Nu duidelijk is dat we echt minder plastic moeten gaan gebruiken, is een drinkfles een ideaal geschenk. Wat ook goed is om te weten, is dat je deze fles geheel kunt personaliseren. Hoe leuk zou het zijn om een persoonlijke boodschap op de fles aan te brengen? Of waarom laat je niet het logo van je bedrijf op de fles aanbrengen? Op die manier wordt je geschenk ook gelijk een visitekaartje.

Stel een gevarieerd pakket samen dat altijd in de smaak valt

Ieder mens is anders en daarom is het verstandig om een divers kerstpakket samen te stellen. Zorg er daarom altijd voor dat je naast nuttige producten ook lekkere verrassingen in het pakket stopt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen om chocolade toe te voegen. Wist je dat je hier ook een afbeelding op kunt aanbrengen? Heeft je bedrijf duurzaamheid hoog in het vaandel? Dan kun je ook eens kijken naar de duurzame opties om een kerstgeschenk te geven. Je kunt bijvoorbeeld een heerlijk warme eco-muts in het kerstpakket stoppen, of kies voor een tas van gerecycled katoen in plaats van een doos om je geschenken weg te geven. Zo laat je niet alleen in woorden, maar ook in daden zien dat je duurzaam werkt.

Wacht niet te lang met het bestellen van je pakketten

Je denkt misschien dat je nog volop tijd hebt om je kerstpakketten te bestellen, maar de tijd vliegt. Binnenkort is het zomervakantie en dan zijn de meeste bedrijven een tijdje gesloten. Zorg er daarom voor dat je op tijd doorgeeft wat je dit jaar in je kerstpakket wilt doen, zodat je order klaar staat op het moment dat je je personeel even in het zonnetje wilt zetten. Je kunt ook meer producten bestellen dan je enkel voor je personeel nodig hebt. Kerstgeschenken werken namelijk ook heel goed als relatiegeschenk. Bovendien krijg je bij de meeste leveranciers fikse kortingen wanneer je in grote hoeveelheden bestelt. Op deze manier kun je dus niet alleen je personeel een blijk van waardering geven, maar kun je ook bestaande contacten aanhalen en hopelijk nieuwe contacten leggen. Bekijk alle mogelijkheden even en kies de producten die het beste bij je bedrijf passen.