DRONTEN - Na bijna 28 jaar eigenaar te zijn van hét tuincentrum aan de Rietweg in Dronten, sluiten Huub en Miriam Breg de deuren van hun groene retailbedrijf. Vele jaren vond men daar een inspirerende groen-specialist, met alles voor huis en tuin. Huub en Miriam hebben zin om na vele jaren tuincentrumondernemer te zijn geweest, ook nog iets anders te doen in hun leven en zien de bedrijfsbeeindiging als een kans voor nieuwe ontwikkelingen.

Vanaf maandag 8 juli start een periode met KANS-rijke kortingen. In de eerste periode starten we met 20% korting op de adviesverkoopprijzen van het gehele assortiment. We trekken alle magazijnen open! In de loop van de weken zullen de kortingen oplopen en de kansen op koopjes groter worden. Dit zal gecommuniceerd worden middels de borden langs de doorgaande wegen en op de Facebook pagina van GroenRijk Dronten. Klanten met een klantenpas worden uitgenodigd hun gespaarde punten in juli te komen verzilveren, zij ontvangen een nieuwsbrief in hun mailbox.

Sinds begin 2018 staat het tuincentrum te koop. Diverse geïnteresseerden zijn in gesprek geweest, maar tot een bedrijfsovername is het helaas niet gekomen. Nu, na 1,5 jaar actief zoeken naar een overname kandidaat, hakken Huub en Miriam de knoop door.

"Wij hebben sterk gevoeld dat het niet mogelijk is een dergelijk dynamisch bedrijf goed te runnen wanneer je er niet voor de volle 100% van geniet. Wanneer het moeten wordt ipv willen, gaat alles tegen staan".

Het is voor de beide ondernemers niet te duiden wanneer willen moeten is geworden. "Dat is een proces, een verandering die langzaam gaat". Zoals bij iedere onderneming zijn er diverse tegenslagen geweest, en telkens lukte het het echtpaar om de draad weer op te pakken, kansen te grijpen en weer vol overgave nieuwe ideeën ten uitvoer te brengen.

"Ons team van verkoopmedewerkers heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in het ten uitvoer kunnen brengen van veranderingen. Ideeën moeten wél gedragen worden door de mensen, anders zijn het slechts gedachten. Samen zijn we al die jaren heel sterk geweest" vertellen de beide ondernemers.

Er is veel gebeurd in de jaren die achter hen liggen. Het tuincentrum van nu, het spel van 'winkeltje spelen' lijkt niet meer op wat het was bij aanvang. "Op zich is dat logisch, veranderingen zijn inherent aan de tijd, maar als het het dan niet meer bij je past, moet je een keuze maken voor jezelf en niet aan blijven modderen." zegt Huub. En dat doen zij. “Met het sluiten van een deur, gaan er altijd weer nieuwe deuren open, voor ons, voor onze medewerkers én voor Dronten. We laten ons verrassen!”.

Het team van GroenRijk Dronten is geruime tijd geleden geïnformeerd over de stand van zaken. Een aantal van hen heeft inmiddels een andere baan gevonden, een aantal is actief zoekende en een aantal ziet deze verandering ook voor hen als een kans om eens te onderzoeken op welke wijze zij verder willen en kunnen in het arbeidsproces. Zij zullen tot de sluitingsdatum werkzaam zijn. "Zo eindigen we als we ook begonnen zijn", zegt Huub, "met een klein clubje all-rouders".

Met het sluiten van de deuren op 1 september 2019, sluiten Huub en Miriam hun 1e gezamenlijke boek. Ze hebben zin om een 2e boek te gaan schrijven. "De verhaallijn is nog geheel onbekend, zegt Miriam lachend, maar we hebben enorm veel geleerd in de afgelopen jaren en onszelf ontwikkeld. Daar kunnen we van alles mee, Komt goed!"