ALMERE – Niet alleen nieuw maar vooral ook vernieuwend: Flexizone Almere. Een creatieve hub met multifunctionele werkruimtes die ongekend flexibel in te vullen zijn. Dinsdag 19 maart is de officiële opening van deze locatie.

Creatieve Hub voor ondernemers
Sinds de aankoop vorig jaar hebben al dertien nieuwe ondernemingen zich op dit adres gevestigd. Aan de basis van dit succes staat het concept Flexizone dat eerder succesvol werkt uitgerold in o.a. Leiderdorp, Rotterdam en Vianen. “De kracht van ons concept is dat we onze members verschillende ruimtes onder 1 dak kunnen aanbieden”, legt Petra Baltus, Marketing Manager van Flexizone uit. Ze vervolgt: “Veel, vaak jonge ambitieuze, mensen dromen van een eigen onderneming. Om deze droom na te jagen willen ze bezig zijn met zaken waar ze goed in zijn zonder te veel ‘vast’ te zitten aan dingen die hen mogelijk belemmeren. Flexibiliteit en gemak binnen een werkplekoplossing is geen wens maar een eis. Niet voor niets dat concepten als TOO en Atoomclub, welke ook vestigingen openen in Almere, zo succesvol zijn. Maar de meeste van deze concepten bieden uiteindelijk niet de beste oplossing voor een andere groep ondernemers; Degene die dingen creëren. Denk aan webshops, meubelmakers en ontwerpers. Bij Flexizone kunnen deze ondernemers onder 1 dak terecht voor een ruimte de ze nodig hebben. Kantoorruimte, maar tevens ook de mogelijkheid om echt dingen te ‘maken’ in onze werkruimtes. En de mogelijkheid om spullen op te slaan binnen handbereik.”

Unieke mix aan gebruikers
Net als in de andere vestigingen verwacht Baltus ook in Almere werkruimtes te verhuren aan ondernemers van uiteenlopende pluimage: van ICT/Tech bedrijven tot meubelmakers en van barbers tot foto- en videograven. Flexizone brengt gelijkgestemde ondernemers bij elkaar. Bondgenoten die ieder op zijn of haar manier van dromen realiteit maken. Werkruimtes die persoonlijk ingericht worden, met materialen die zij specifiek nodig hebben. “Dat zet potentiele members wel eens op het verkeerde been. Die denken dat het heel veel moet kosten om hier een ruimte te huren, maar je huurt hier al een eigen werkruimte voor 250 euro per maand. En daar zit alles bij in.”

Officiële opening
Flexizone Almere wordt op dinsdag 19 maart vanaf 16.00 uur officieel geopend. Namens de gemeente is wethouder Maaike Veeningen van ruimtelijke en economische ontwikkeling aanwezig. Iedereen die nieuwsgierig is naar Flexizone Almere is welkom. Toegang is gratis.