ALMERE - De provinciale finales van De Nationale Voorleeswedstrijd, voor leerlingen in groep 7 en 8 van het basisonderwijs, en Read2Me!, voor brugklassen in het voortgezet onderwijs, komen er weer aan. Op dinsdag 2 april aanstaande is ’s ochtends de wedstrijd voor groep 7/8 en ’s middags de brugklaswedstrijd. Beide finales zijn in De Kubus in Lelystad. De organisatie is in handen van de Flevolandse bibliotheken. De bibliotheken willen leerlingen laten ervaren dat (voor)lezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is.

In totaal zullen tien basisschoolleerlingen en zes brugklasleerlingen uit alle Flevolandse gemeenten de strijd met elkaar aangaan. De presentatie is in handen van Stefano Hennevelt. Tijdens de pauze van het ochtendprogramma is er een optreden van KASPER. ’s Middags maakt jeugdauteur Cis Meijer haar opwachting.

De twee Flevolandse winnaars mogen het opnemen tegen de andere provinciale kampioenen tijdens de landelijke finales die worden gehouden op respectievelijk 22 mei (De Nationale Voorleeswedstrijd) en 25 mei (Read2Me!).