ALMERE - Het is dit jaar 20 jaar geleden dat Sjaak Alosery de deuren opende van zijn galerie waar hij zijn eigen kunst en dat van andere kunstenaars tentoonstelde en verkocht. Sindsdien is Alosery Art & Design uitgegroeid tot een begrip in Almere en is de galerie hét adres voor liefhebbers van bijzondere kunst, designobjecten van glas en originele cadeaus. Het jubileum wordt uitgebreid gevierd met een feestelijke open dag op Tweede Paasdag waar iedereen welkom is.

Kunst en meer
Al in 1979 komen kunstenaar Sjaak en zijn vrouw in Almere Haven wonen. Het is daar waar hij in 1999 ook de eerste galerie opent. Al snel is er behoefte aan een groter onderkomen en na enkele verhuizingen wordt in de Zoetelaarpassage in Almere Centrum de ideale plek gevonden. Marjo draait inmiddels volledig mee in het bedrijf. De collectie is ook flink uitgebreid. Nog steeds wordt er werk van Sjaak verkocht, maar het aanbod is uitgebreid met werk van verschillende andere kunstenaars. Klanten kunnen er verder terecht voor bijzondere en kleurrijke objecten en gebruiksvoorwerpen als toegepaste kunst als schalen, vazen, klokken en beelden van glas, werk in opdracht, op maat gemaakte lijsten en voor prachtige giclée’s; een techniek waarmee reproducties worden gemaakt.

Feestelijke opening Tweede Paasdag
Op Tweede Paasdag, als alle winkels in Almere Centrum open zijn, is iedereen welkom in de galerie. Er worden lekkere hapjes geserveerd, drankjes geschonken en er zijn spectaculaire kortingen op schilderijen, glaskunst en andere objecten. Iedereen die de winkel feliciteert maakt bovendien kans op een kunstwerk naar keuze ter waarde van 500 euro. Feliciteren kan vooraf met een kaartje of een berichtje op Facebook en op de dag zelf met een briefje met felicitatie op de speciale jubileumwand. De winnaar wordt op 25 mei gekozen en bekendgemaakt. Met de feestelijke open dag willen Sjaak en Marjo extra laten zien dat de galerie een laagdrempelige plek is waar serieuze kunstliefhebbers, maar ook mensen die op zoek zijn naar een apart cadeautje voor zichzelf of een ander welkom zijn.