ALMERE - Almere staat bekend om de architectuur. Het stadscentrum bevat een groot aantal gebouwen dat een modern thema heeft en het inwoneraantal blijft alsmaar stijgen. Net zoals de huizenprijzen. De huizenmarkt heeft de afgelopen aantal jaren een grote klap gekregen. Een combinatie van een tekort aan woningen en verhoogde prijzen, maakt het voor mensen die een eigen huis willen ontzettend moeilijk om dit voor elkaar te krijgen.


In 2021 was Bloemendaal de duurste gemeente in Nederland, met een gemiddelde verkoopprijs van €863.300. En dat met een inwoneraantal dat maar rond de 24.000 ligt. Wanneer dit vergeleken wordt met bijvoorbeeld de gemeente Almere, zijn hier ongeveer 203.000 inwoners en hebben de huizen daar een gemiddelde verkoopprijs van €404.000. Dit bedrag is echter nog steeds niet eenvoudig te behalen voor velen, maar met een makelaar in Almere ben jij wellicht binnenkort de eigenaar van een prachtige woning in het jonge Almere!Het beroep makelaar; totstandkoming en werkzaamheden

Makelaars hebben in deze tijd een belangrijker beroep dan ooit. Het is noodzakelijk om een goede makelaar in de arm te nemen wanneer je op zoek bent naar een woning. Slagen is een stuk realistischer en eenvoudiger wanneer je een specialist als ondersteuning hebt.


Vroeger, met name in de Middeleeuwen, werd het beroep ‘makelaar’ gebruikt voor mensen die op de stapelmarkten stonden om transacties tussen kopers en verkopers te bevestigen. Deze werkzaamheden zijn in de loop van de jaren wat veranderd, maar het oorspronkelijke concept is intact gebleven. Tegenwoordig dienen makelaars als adviseurs met betrekking tot de koop, verkoop, huur en verhuur van onroerend goed.Koop en verkoop

Woningzoekenden kunnen er veel baat bij hebben om de hulp van een makelaar in Almere in te schakelen. De voornaamste taak van de makelaar is het behartigen van de belangen van de klant. Kopers krijgen daarom advies van makelaars over hoe zij het zoeken naar een geschikte woning het beste aan kunnen pakken. Er wordt rekening gehouden met de wensen en eisen van de klant.


Als koper sta je nooit alleen in het proces. Makelaars gaan op zoek naar woningen in de buurt die aansluiten op jouw voorkeuren en budget en gaat in de meeste gevallen ook mee naar de bezichtiging. Het onderhandelen en maken van afspraken met de verkoper kan vervolgens allemaal via de makelaar geregeld worden. Stress is een bepalende factor tijdens het kopen van een huis en het inhuren van een makelaar kan de stress die de klant ervaart beperken.


Ook tijdens het verkopen van een woning is hulp altijd welkom. Het opstellen van een eerlijke en goede verkoopprijs kan lastig zijn, maar een makelaar is gespecialiseerd in onroerend goed. Hij of zij kan jou hier uitstekend mee helpen, samen met het onderhandelen en rondleiden van potentiële kopers.


Advies op maat

Iedereen die wil kopen, verkopen, huren of verhuren heeft een eigen budget en unieke wensen en eisen. Als makelaar is het daarom noodzakelijk dat het advies dat je geeft binnen deze grenzen valt. Mensen schakelen een makelaar in Almere in om hen te helpen bij het maken van de beste en juiste keuze.


Betrouwbare en gespecialiseerde makelaars staan ingeschreven bij de SCVM (Stichting Certificering Voor Makelaars en taxateurs). Ook kunnen makelaars een keurmerk krijgen van de Nederlandse Cooperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs (NVM). Om het proces van kopen, verkopen, huren of verhuren succesvol te laten slagen, kan het inschakelen van een makelaar een positieve impact maken.