NEDERLAND - Na een weekend vol buien staat ons voor komende week droog en rustig winterweer te wachten. In de eerste dagen is er nog kans op nachtvorst, later loopt de temperatuur iets op en is de zon regelmatig te zien.


Na een frisse nacht wisselen maandag wolkenvelden en zonnige momenten elkaar al regelmatig af. Lokaal kan er wat motregen vallen, maar deze buien doorgaans van korte duur. De temperatuur zal variëren van 5 graden in het oosten tot zeven graden in het westen bij vrijwel geen wind.

Ook in de nacht naar dinsdag is het nog fris en kan er lokaal nachtvorst zijn. Ook kunnen er in de ochtend wat mistbanken ontstaan. Overdag blijft het droog bij een matige zuidenwind en is het prima weer om er even op uit te trekken. Alleen het noordwesten kan in de namiddag wat lichte regen verwachten.

Naar woensdag toe loopt de nachtelijke temperatuur iets op richting de vier graden terwijl het overdag een graad of zeven wordt. Lokaal kan mist ontstaan, maar in de loop van de dag komt regelmatig een zonntje door bij opnieuw weinig wind.

Donderdag wijkt daar niet veel van af. Opnieuw volgt een rustige dag bij een matige westenwind waarin wolkenvelden en de zon elkaar afwisselen.

Op vrijdag is de kans groot dat de zon de hele dag te zien is. Het wordt een graad of zeven, maar omdat er weinig wind is en de zon doorkomt voelt het aangenaam in.

In het weekend en de week daarna lijkt de wisselvalligheid iets toe te nemen. Zaterdag en zondag lijken vooralsnog ook droog te verlopen al worden de nachten weer kouder en trekt de wind iets aan.