ALMERE - Ieder bedrijf verandert continu. Zeker startende ondernemers en ondernemers in het MKB wisselen regelmatig van locatie, bijvoorbeeld omdat hun ambities zijn veranderd of omdat ze hun huidige pand uitgegroeid zijn. Maar ook voor grote ondernemingen kan het een behoorlijke uitdaging zijn om een geschikt bedrijfspand te vinden. Het verkopen van je voorgaande locatie komt daar ook nog eens bovenop. Van plan binnenkort je kantoorruimte of bedrijfspand te verkopen in Almere? Schakel dan een zakelijke makelaar in om je te ontzorgen!


Bedrijfspand verkopen in Almere? Eerst taxeren!

Een zakelijke makelaar gaat ten eerste de marktwaarde vaststellen van een bedrijfspand. Taxeren is het schatten van het bedrag waarvoor een bedrijfspand verkocht kan worden. Dit gebeurt aan de hand van voorgeschreven rekenmodellen en normen, onderbouwd aan de hand van verschillende uitgangspunten.

Voor het taxeren van een bedrijfspand wordt een taxatierapport opgesteld. Hierin staat alle informatie rondom het gebouw. Dat kan bijvoorbeeld het soort object zijn: is het een bedrijfspand, winkelpand of kantoorruimte? Daarnaast wordt er gekeken naar de grootte, de indeling en de staat van het gebouw. Tot slot kan er nog gekeken worden naar de ligging en bereikbaarheid. Zeker voor bedrijven is dit enorm belangrijk, want een locatie die beter bereikbaar is zal hoger in waarde geschat worden dan een pand dat een slechte verbinding heeft met hoofdwegen en het openbaar vervoer.

Tip: zoek een gekwalificeerd commercieel makelaar

Ben je op zoek naar een bedrijfsmakelaar om je bedrijfspand te verkopen in Almere? Dan doe je er goed aan om te zoeken naar een makelaar die is aangesloten bij NVM Business. Deze organisatie informeert makelaars in het commercieel vastgoed over belangrijke ontwikkelingen binnen de branche. Daarnaast kunnen makelaars deel zijn van het TMI (Taxatie Management Instituut). Als je je taxatie door een commercieel makelaar laat uitvoeren die aangesloten is bij dergelijke organisaties, weet je zeker dat je taxatie op de juiste manier gebeurt aan de hand van uniforme richtlijnen.

De juiste markt benaderen om je bedrijfspand te verkopen

Het zichtbaar maken van je aanbod bij de juiste doelgroep is de tweede stap in het verkoopproces. Ga je bijvoorbeeld je bedrijfspand verkopen in Almere? Dan is je doel natuurlijk om je pand zo goed mogelijk in het zonnetje te zetten bij een zakelijke doelgroep in de regio. Een bedrijfsmakelaar zorgt voor online én offline marketing voor je bedrijfspand, die met de juiste advertenties en campagnes de gewenste doelgroep effectief weten te bereiken.

Je bedrijfspand in Almere verkopen? Schakel een verkoopmakelaar in!

Het is verstandig om een verkoopmakelaar in te schakelen wanneer je van plan bent je bedrijfspand te verkopen in Almere. Een zakelijke makelaar heeft een uitgebreid netwerk waarbij hij het gebouw onder de aandacht kan brengen. Daardoor heb je kans dat je je pand sneller verkoopt. Daarnaast niet onbelangrijk: meestal kan een verkoopmakelaar je pand ook tegen een betere prijs verkopen dan wanneer je deze zelf op de markt zou brengen. Een bedrijfspand verkopen in Almere begint namelijk altijd met het vinden van een passende verkoopstrategie. Die strategie houdt bijvoorbeeld het verhaal in dat de makelaar bij je pand gaat vertellen om het aantrekkelijker te maken, maar denk ook aan onderhandelingen die hij moet voeren om tot een goede prijs te komen.